İzmir Buca Belediyesi zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Korona virüsünün yayılmaya başlamasının ardından krizi kazanca çevirmek isteyen fırsatçılara göz açtırılmıyor. Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, yoğun talep gören temizlik ürünlerinin uygunsuz koşullarda imal edildiği tespit edildi. Merdiven altı imalathaneye yapılan baskında, el sabunundan çamaşır suyuna, kürek ve maşrapalarla sağlıksız üretim yapıldığı görüldü. Tüm ürünlere imha edilmek üzere el konuldu.

İZMİR BUCA’DA TEMİZLİK ÜRÜNLERİ DENETİMLERİ

İzmir’in Buca ilçesindeki denetimler hız kesmeden devam ediyor. Tedbirleri üst düzeye çıkaran Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, merdiven altı temizlik ürünleri imal edilen bir depoya baskın yaptı. Buca Seyhan Mahallesi’ndeki sanayi sitesi içerisinde bulunan ve hiçbir sağlık önlemi alınmadan, kimyasal test yapılmadan üretim yapan imalathaneye müdahale edildi. Depoda, bulaşık deterjanından sıvı sabuna, çamaşır suyundan şampuana, vatandaşların son zamanlarda en çok kullandığı temizlik ürünlerinin kirli maşrapalarla, kirli kovalarla ve küreklerle yerlerde hazırlandığı tespit edildi.

ÜRÜNLERE İMHA İÇİN EL KONULDU

İşletmecisinin sağlıksız ürünleri özellikle İzmir’in dezavantajlı bölgelerindeki market ve işletmelere piyasa değerinin altında sattığı öğrenildi. İşletmeciye ceza işlem başlatılırken, ürünler hakkında da tutanak tutuldu ve imha edilmek üzere tüm ürünlere en konuldu. Ruhsatsız işletme ise mühürlendi.