Son Dakika İzmir Haberleri... Salgın tedbirleri kapsamında kapatılan İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan Teleferik Tesisleri yeniden vatandaşların hizmetine açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Teleferikle Dede Dağı’na çıktı ve mesire alanını gezdi. Balçova Teleferik Tesisleri hijyen ve mesafe kuralları dikkate alınarak 12.00 ile 20.00 saatleri arasında açık olacak ve 8 kişilik teleferik gondollarına 4 kişi alınacak. Teleferik Tesisleri’ne maskesiz ziyaretçi de kabul edilmeyecek. Açılış öncesinde bakım ve iyileştirme çalışmaları tamamlanan tesisi gezen Başkan Tunç Soyer seyir terasından İzmir’i ve Balçova Barajı’nı seyretti. İzmir’in sembol noktalarından biri olarak Teleferik Tesisleri’ni işaret eden Başkan Soyer Koronavirüs önlemleri ile birlikte bir süredir kapalı olan tesisin yeniden açıldığını, İzmirlileri bu güzelliği yaşamaya ve paylaşmaya davet ettiğini dile getirdi.

TELEFERİK TESİSLERİ’NDE TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Balçova Teleferik Tesisleri’nde tüm iyileştirme ve bakım çalışmaları bitirildi. Gondollar, yolcuların temas ettiği tüm aksamlar ile mesire alanı, kafe ve restoranlar dezenfekte edildi. Teleferik Tesisleri’nin girişine ise ateş ölçüm cihazı yerleştirildi. Bilet ya da İzmirim Kart kullanarak giriş yapacak ziyaretçilerin bekleme noktaları birbirinden ayrıldı ve bekleme esnasında sosyal mesafenin korunması adına güvenli mesafe noktaları oluşturuldu.

PAZARTESİ GÜNLERİ KAPALI OLACAK

8 kişilik gondollara ise 4 kişi binebilecek ve maskesiz ziyaret kabul edilmeyecek. Balçova Teleferik Tesisleri’ne çıkan gondollar yaklaşık 4 dakikada 432 metre yükseliğe sahip Balçova Dede Dağı’na çıkıyor ve vatandaşlara İzmir’i farklı bir açıdan seyretme imkanı sunuyor. Tesislerin Pazartesi günleri bakım nedeniyle kapalı olacağı bilgisi de paylaşıldı.