İzmir Büyükşehir Belediyesi, salgının başladığı ilk günden itibaren, kısıtlamalardan ve pandemiden dolayı mağduriyet yaşayan İzmirlilerin yanında olmayı sürdürüyor. Mağdur olan tüm vatandaşlar ayırt edilmeksizin yardım kapsamına dahil ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram parası 2021 ve erzak gıda yardımı başvurusu ayrıntıları açıklandı. Başkan Tunç Soyer, dayanışmanın ve İzmirlilerin birbirine sahip çıkmasının önemine değinerek yardımlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

Belediye tarafından alınan kararla, 183 milyon lira kaynak sosyal desteklere ayrılacak. Bu paranın 90 milyon lirası ise önümüzdeki 3 ayı kapsayacak. Türkiye’de kapanma sürecinin, zaten büyük sorunlar yaşayan vatandaşlar için daha büyük sıkıntıların habercisi olacağına dikkat çeken Başkan Soyer, yaşanılan zor zamanları dayanışma ile geçirmek ve birbirimize sahip çıkmak zorunda olduğumuzu kaydetti.

Belediye olarak tüm imkanları ile yoksulluk ve açlık sınırında yaşayan İzmirlileri yalnız bırakmayacaklarını kaydeden Başkan Soyer, hazırlanan destek paketleri ile mağdur olan vatandaşlara para yardımı ve gıda yardımı yaptıklarını, bu yardımların süreceğini dile getirdi. 2021 yılının Ocak ayından itibaren 24 milyon lira harcandığını söyleyen Soyer, bayram parası ve gıda paketi kolisi yardımları başta olmak üzere, yapılan ve yapılacak yardımlara dair detaylar paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram parası 2021 yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bayram parası 2021 yardımı detayları ortaya çıktı. Buna göre bayram öncesinde 50 bin haneye toplam 25 milyon lira nakit yardımı yapılarak bayram parası verilecek. Ayrıca İzmir’in farklı ilçelerinde bulunan kahvehane esnafına da 500 bin liralık destek sağlanacak. İzmir’deki seyyar gevrekçiler ile simitçilere ise 1’er milyon liralık destek sağlanacak.

izmir büyükşehir belediyesi bayram parası 2021 başvurusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi erzak gıda yardımı başvurusu 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi erzak gıda yardımı başvurusu 2021 ayrıntılarına göre, 10 milyon 500 bin lira olarak hesaplanan 30 bin koli erzak gıda yardımı ve İzmir Halkın Bakkalı aracılığı ile 6 milyon lira değerinde olan 60 bin gıda kolisi paketi de İzmirlilere dağıtılacak. Ayrıca şu yardımlar da yine belediye tarafından yapılacak;

  • Zor durumda olan esnafa 1 milyon lira değerinde 10 bin gıda kolisi dağıtılacak.
  • Süt Kuzusu Projesi için, 46 milyon 800 bin liralık süt dağıtımı yapılacak
  • 422 bin lira değerindeki 4 bin adet kavurma konservesi dağıtılacak.
  • 9 milyon lira değerinde olan, 400 bin kişiye iftar yemeği dağıtımı yapılacak.
  • İzmirli sanatçılara toplamda 1,5 milyon lira verilecek.
  • 16 milyon lira değerindeki katı atık bedeli İzmirlilerden alınmayacak.

izmir büyükşehir belediyesi gıda yardım kolisi iftar yemeği