Son dakika İzmir Ramazan haberleri… İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayıyla birlikte örnek bir dayanışma kampanyası başlattı. Pandemi nedeniyle kurulamayan iftar çadırlarının boşluğunu kapatmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanan ve kapalı kutulara konan yemek paketlerini belirlenen mahallelerde dağıtıyor. Kent genelinde Ramazan ayı boyunca toplam 400 bin kişilik iftar yemeği vermeyi hedefleyen Büyükşehir, 75 ekip, 150 personelle ihtiyaç sahiplerinin iftar yemeklerini kapılarına ulaştırıyor. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram parası yardımı 2021 detayları ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gelin bu dayanışmayı hep birlikte büyütelim. Gönülleri zengin hemşerilerimizin Halkın Bakkalı üzerinden güçleri oranında satın alacakları iftar paketlerini imkanları kısıtlı yurttaşlarımıza ulaştıralım. Bu mübarek ayda tek bir ailemizin bile sofrası boş kalmasın. İzmir dayanışmasının gücünü bir kez daha gösterelim” diye konuştu.

İzmir Halkın Bakkalı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram parası yardımı 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, aralarında 65 yaş üstü, şehit yakını ve gazilerin de bulunduğu 42 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye toplam 10 milyon 625 bin TL bayram parası yardımı yapılacak. Aile fertlerinin banka hesaplarına yatırılacak 250’şer lira tutarında bayram parası bayram öncesi çekilebilecek. Yine 42 bin 500 aileye gıda ve hijyen kolisi dağıtılacak. Gıda paketlerinin içinde bir evin temel gıda ihtiyaçları bulunacak. Büyükşehir, Ramazan Bayramı öncesi 65 yaş üstü yurttaşlar ile şehit yakını ve gazilere içinde bayram şekeri ve kolonyanın da bulunduğu bayramlık hediye paketi de verecek.

izmir büyükşehir belediyesi yardım başvurusu 2021