İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs krizi sebebiyle dayanışma kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında, hiç geliri olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik gıda, hijyen malzemesi dağıtımı devam ediyor. İzmir’de dayanışma ağı büyüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı 2020 kampanyası başladı. Belediye tarafından hazırlanan gıda paketleri ile İzmir Dayanışma Gönüllüleri’nden gelen erzak paketleri, hiçbir geliri olmayan İzmirlilere dağıtılıyor. Başkan Tunç Soyer, Gürçeşme’den sonra Çiğli Güzeltepe’deki gıda paketlerinin dağıtımına da katıldı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERZAK YARDIMI

İzmir Büyükşehir Belediyesi erzak yardımı hakkında konuşan ve dayanışma çağrısını tekrarlayan Başkan Tunç Soyer, önceliği hiç geliri olmayan 65 yaş üstündekilere verdiklerini söyledi. 1-5 yaş arası çocuğu olup geliri olmayan ve sisteme kayıtlı ailelere de süt ve gıda paketi ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Soyer, İzmirlilere gıda ve hijyen ürünleri ulaştırmak için lojistik ağı kurduklarını, bu dayanışmaya gönüllü destek vermek isteyenlerin de katılması beklediklerini dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım başvurusu, erzak ve gıda yardım 2021

LOJİSTİK MERKEZİ KÜLTÜRPARK’DA

Kültürpark 3 No’lu hol İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin lojistik merkezi olarak faaliyete geçirildi. Belediyeye ulaştırılan ve belediyenin kendi olanakları ile kooperatiflerden temin ettiği kuru gıda ve temizlik ürünleri önce depolanıyor, daha sonra ise dağıtım ağına dahil ediliyor. Yardım ulaştırmak isteyenlere lojistik destek devam ediyor.

İZMİR’DE NELER YAPILIYOR?

Çağrı merkezi, 65 yaş üstü İzmirlileri arayarak ihtiyaçlarını soruyor. Maddi durumu iyi olan ancak alışverişini yapamayan 65 yaş üstü İzmirlilere de yardımcı olunuyor. Sağlık çalışanlarına kuru pasta, çörek gibi ikramlar yapılıyor. Aynı zamanda meslek fabrikasında üretilen maskeler de ihtiyacı olan sağlık kurumlarına ulaştırılıyor. Geliri olmayan, 1-5 yaş arası çocuğu olan ve sistemde kayıtlı olan ailelere süt ve gıda paketi yardımı yapılıyor.