Son Dakika İzmir haberleri… İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, artan gıda talebini karşılamak için haftanın yedi günü çalışıyor. Bizİzmir ve Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) üzerinden alınan gıda ve hijyen paketi talepleri, titizlikle değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra bebek bezi ve mama ihtiyacı ile yakacak da gelen talepler arasında yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, talepleri aldıktan sonra en geç 2 gün içerisinde vatandaşlara bu yardımların ulaştırılmasını sağlıyor.

1 Ocak 2021 tarihinden itibaren destek talebinde bulunan yaklaşık 90 bin hanenin kapısı çalındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı 2021 detayları da ortaya çıktı. Gıda paketi isteyen İzmirliler, İzmir Hemşehri İletişim Merkezi’nin ve Bizİzmir’in sayfalarına girerek, bu sayfalar üzerinden başvurusunu yapabiliyor. İstenen bilgiler girildikten sonra destek talebi açılıyor ve HİM’deki personel en kısa sürede talebi işleme alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı 2021 verileri

İzmir Büyükşehir Belediyesi gıda yardımı 2021 verileri de açıklandı. Ekipler, gelen taleplere yetişmek için yoğun mesai harcıyor. Bir günde 5 bin hanenin kapısını çalan personel, sayısız insana dokunuyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın, vatandaşların özellikle gıda paketi talebinde bulunduğunu, bunun yanı sıra soba, battaniye ve odun isteyenlerin de olduğunu söyledi. Gıdaya talebin hiç bitmediğini belirten Aydın, “Günlük başvuru sayısı bin 500'ün altına düşmüyor.

Bazı günler başvuru sayısı 9 bini buluyor. Taleplere yetişiyoruz. Bu hafta sonu toplam 10 bin hanenin kapısını çaldık. Geriye dönük bir buçuk günlük başvuru var. O da listeler yapıldıktan sonra dağıtım başlıyor. Yurttaşlar en fazla iki gün bekliyor” dedi. İçerisinde ayçiçek yağı, pirinç, makarna, çay, toz şeker, un ve zeytin bulunan gıda kolileri, 30 ilçenin tamamında dağıtılıyor. Metropol ilçelerde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kırsal ilçelerde de İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürlükleri üzerinden yardımlar vatandaşlara ulaştırılıyor.

izmir büyükşehir belediyesi gıda erzak paket koli yardım başvurusu 2021