İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı 2021 detayları ortaya çıktı. İzmir İtfaiyesi 100 memur alımı ayrıntıları açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, açıktan atama yöntemi ile alınacak memur adaylarının, KPSS’ye girmiş olması şartı var. Başvuru kabul edilenlerin ayrıca sözlü ve uygulamalı sınava da gireceği duyuruda yer aldı. İtfaiye eri olarak işe alınacak adaylar için şartlar da belli oldu. Adayların sözlü ve uygulamalı sınava katılabilmek için 24 Mayıs 2021 tarihinden 28 Mayıs 2021 günü mesai bitimine kadar belediyeye bağlı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü Şehit Er Mehmet Çadırcı Caddesi, No:50 Şirinkapı Buca adresine başvurması gerekiyor. Başvurusu değerlendirilip kabul edilen adaylar için ikinci aşama sınavlar başlayacak.

İzmir itfaiye eri alımı 2021 için başvuru yapacak adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde ifade edilen şartlara uygun olması gerekiyor. Adayların ayrıca KPSS’ye girmiş olması da gerekiyor. İstihdam edilen 50 personelin ortaöğretim kurumlarının itfaiyecilik ve yangın güvenliği alanı ve dallarının birinden mezun olma şartı var. Ayrıca en az C sınıfı sürücü belgesine sahip olunması da isteniyor. Diğer 50 adayın ise İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği, İtfaiyecilik ve Sivil Savunma, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Ön Lisans programlarının birinden mezun olması şartı var.

Başvuru yapacak erkek adayların en az 1.67 metre, kadınların ise en az 1.60 metre boyunda olması ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (artı-eksi) 10 kilogramdan fazla fark olmaması gerekiyor. Bir diğer şart ise, adayların sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmaması şartı. Ayrıca itfaiye memuru olacak adayların kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobilerinin bulunmaması şartlar arasında bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri alımı 2021

  • 50 itfaiye eri (kadın-erkek): KPSS’den en az 60 puan ve KPSS puan türü P94 olacak. İlgili bölümden mezun olmak ve C sınıfı ehliyet sahibi olmak
  • 50 itfaiye eri (kadın-erkek): KPSS en az 60 puan. P93 KPSS puan türü. İlgili bölümden mezun olma şartı.

izmir itfaiye eri alımı 2021

İzmir itfaiye eri / memuru alımı 2021 başvuru şartları

  • Türk vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Adli sicil kaydının olmaması
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak ya da bu hizmetten muaf olmak
  • Görevini devamlı yapmasına engel olacak bir akıl hastalığı ya da bedensel engeli bulunmamak
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak

izmir büyükşehir belediyesi personel alımı 2021