İzmir Büyükşehir Belediyesi odun kömür yakacak yardımı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi soba ve battaniye yardımı yeniden başladı. Kış aylarının gelmesi ile yeniden başlayan yardımlar kapsamında İzmirli vatandaşlara gerekli malzemeler ulaştırılıyor.

İzmir’in farklı ilçe ve semtlerinde ihtiyaç duyan ailelere battaniye, yakacak ve soba yardımı yapılıyor. Kara kış yardımları kapsamında geçim sıkıntısı çeken bin haneye 50’şer kiloluk 5 çuval yakacak, 5 bin haneye ikişer battaniye ve bin haneye de birer soba ulaştırılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi odun kömür yakacak yardımı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, soğuklar bastırmadan çuvalların hazırlandığını, odun ve yakacak yardımı yapıldığını belirterek, sosyal yardımlaşma ve dayanışma araçlarının dağıtıma başladığını, İzmirli yurttaşların her koşulda yanında olmayı sürdüreceklerini, büyük bir aile olduklarını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi soba battaniye yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Bekir Ünal ise “İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Biz varız, yanınızdayız’  diyerek ihtiyaç sahibi yurttaşların yanında olmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ailesi olarak gücümüz yettiği kadar ve tüm imkânlarımızla desteğe ihtiyacı olan yurttaşların yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hanelere dağıtılan yakacaklar İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kentteki budama çalışmaları sonucunda elde ediliyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara soba ve battaniye yardımı da yapılıyor.

izmir büyükşehir belediyesi yardım başvurusu 2021