İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan yardımı gıda kolisi paketi başvurusu ve yemek yardımı 2021 detayları ortaya çıktı. Salgından ve kısıtlamalardan dolayı zor günler geçiren İzmirlilerin yükünü hafifletmek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek için hazırlanan destek paketleri ve Ramazan yardımları ayrıntıları belli oldu. Gıda, hijyen, iftar yemeği, bayram parası, mama ve bebek bezi desteği de dahil olmak üzere farklı başlıklarla yardımlar yapılıyor.

Çalışamadığı için mağdur olan İzmirli vatandaşlar ve işyerleri kapalı olduğu için evinin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan İzmirli esnaflar için de destek paketleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer tarafından açıklandı.

Ayrıca Askıda Fatura kampanyası ile de durumu iyi olan İzmirliler, faturalarını ödeyemeyen vatandaşların faturasını ödeyerek birlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyor. Belediye tarafından tespiti yapılan ihtiyaç sahibi ailelerin faturaları ödeniyor ve her ödenen fatura bir ailenin hayatını kolaylaştırıyor. Ayrıca Askıda İzmirim Kart kampanyası da yine belediye tarafından devam ettiriliyor. Bizİzmir platformu üzerinden yapılan bu kampanyalara da katılım yoğun şekilde sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan yardımı gıda kolisi 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan yardımı gıda kolisi paketi 2021 dağıtımları devam ediyor. Çeşitli kooperatiflerden alınan ürünlerin yer aldığı 10 milyon 500 bin lira tutarındaki 30 bin koli ve İzmir Halkın Bakkalı aracılığı ile 6 milyon lira değerinde olan 60 bin gıda kolisi paketi de ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. İzmirli esnafa 1 milyon lira tutarında 10 bin gıda kolisi dağıtımı yapılacak. Zor durumdaki ailelerin sofralarında tüketilsin diye 422 bin lira değerindeki 4 bin adet kavurma konservesi dağıtılacak.

izmir büyükşehir belediyesi gıda yardım kolisi iftar yemeği

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan iftar yemek yardımı 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan iftar yemek yardımı 2021 iftar yemeği dağıtımları da sürüyor. Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye iftar yemeği dağıtımı yapılacak. Bunun bedeli ise 9 milyon lira olacak. Ayrıca İzmir Halkın Bakkalı aracılığı ile vatandaşlar yardımda bulunabiliyor. Diğer taraftan bayram öncesinde 50 bin haneye 25 milyon lira nakit bayram parası yardımı da yapılacak.

izmir büyükşehir belediyesi yardım başvurusu 2021

izmir büyükşehir belediyesi bayram parası 2021 başvurusu