İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan yardımı paketi 2021 ve bayram parası yardımı 2021 ayrıntıları belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kapanma sürecinin büyük sıkıntılar yaratacağına dikkat çekti. Yaşanılan zor zamanları atlatmak için İzmirlilerin birbirine sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarını zorladıklarını, yoksulluk ve açlık sınırında bulunan İzmirlileri yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.

Tunç Soyer, hazırladıkları destek paketleri ile işini, gelirini kaybeden, işyeri kapandığı için evinin geçimini sağlayamayan İzmirlilere nakdi ve ayni yardımlara devam edeceklerini dile getirdi. Önümüzdeki 3 aylık periyotta 90 milyon liralık bir kaynağı desteklere ayırdıklarını, 2021 yılının ilk gününden itibaren 24 milyon TL’yi yardımlara harcadıklarını kaydeden Başkan Soyer, 2021 sonuna kadar yapacakları harcamalar ile birlikte sosyal desteklere ayırdıkları kaynak miktarının 183 milyon lirayı bulacağını sözlerine ekledi.

izmir büyükşehir belediyesi yardım başvurusu 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan yardımı paketi kolisi 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan yardımı paket kolisi 2021 detayları belli oldu. Kooperatiflerden alınan ürünlerin yer aldığı 10 milyon 500 TL tutarındaki 30 bin yardım kolisi ile İzmir Halkın Bakkalı aracılığı ile 6 milyon TL değerindeki 60 bin gıda yardım paketi de İzmirlilere dağıtılacak. Ayrıca;

  • Süt Kuzusu projesi kapsamında 46 milyon 800 bin liralık süt dağıtılacak.
  • 4 bin adet kavurma konservesi dağıtılacak.
  • Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye iftar yemeği dağıtılacak.
  • Konut dışı tarifedeki katı atık bedelleri su abonelerinden alınmayacak.
  • İzmir’de zor durumdaki esnafa 1 milyon TL tutarında 10 bin gıda kolisi dağıtılacak.

İzmir Halkın Bakkalı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram parası yardımı 2021

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram parası yardımı 2021 detayları açıklandı. Buna göre İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal destek çalışmaları kapsamında bayram öncesi 50 bin haneye toplam 25 milyon lira nakit yardımı yapacak. Ayrıca metropol dışındaki kahvehane esnafına 500 bin liralık maddi destek sağlanacak. Diğer taraftan seyyar gevrekçilere ve çiçekçilere 1’er milyon liralık destek de Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım paketinde yer alıyor.

izmir bayram parası yardımı başvurusu 2021