İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün, İzmir'in en önemli teknik adamlarından biri olan Yıldırım Uran anısına düzenlediği minikler futbol turnuvası 20 Kasım Çarşamba günü başlıyor.

Yeşilyurt Sahası'nda iki gün sürecek 1. Yıldırım Uran Turnuvası'nda 2009 ve 2010 doğumlu futbolcular boy gösterecek. Turnuvada İzmir Büyükşehir Belediyespor, İzmirspor, Smyrna Atletik, Gümüşordu, Minikordu, İzmir 1461, Arslangücü, Bahçelievler ve Üçyol Gençlik takımları mücadele ediyor. İlk gün grup maçları yapılacak turnuvada, ikinci günde final karşılaşmaları oynanacak.

İzmirspor ve Altınordu altyapılarında önemli işlere imza atan İzmirli teknik adam Yıldırım Uran, 1. Lig ve Süper Lig'de de birçok takımda teknik adamlık yapmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, “Yıldırım Uran, İzmir futbolunda büyük izler bırakmış bir teknik direktör. Kulüp olarak, onun çok sevdiği ve futbol eğitimleri için sürekli çabaladığı çocukları bu turnuvada buluşturduğumuz için çok mutluyuz.” diye konuştu.