Son dakika İzmir haberleri… İzmir Büyükşehir Belediyesi, A Haber’de yayınlanan haber ile ilgili kamuoyu açıklaması yaptı. Dün A Haber’in canlı yayınladığı ve daha sonra da sitesine koyduğu “İzmir’de Bir CHP Klasiği! Kokan Dereler Vatandaşı İsyan ettirdi” başlıklı haber ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yayının ibret alınması gereken yalan ve çarpıtmalara sahne olduğunu, en az 1,5 yıl önceki görüntülerin ekrana getirildiğini ve Manda Çayı’nda büyük bir kirlilik yaşandığı algısının yaratılmaya çalışıldığını kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, A Haber’in ilginç bir girişimde daha bulunduğunu, isyan eden vatandaş şeklinde anons yapıldığını, vatandaş olarak açıklamalarda bulunan kişinin ise İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal olduğunu dile getirdi. Açıklamada, Özgür Hızal’ın sadece avukat unvanı ile dere temizliği ve altyapı konusunda tamamen siyasi yorum ve eleştirilerde bulunduğu kaydedildi.

İç mimar villa tasarımları ve projeleri iç mimar salon tasarımları

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden A Haber kanalı açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden A Haber kanalında yayınlanan haber ile ilgili yapılan açıklamada, toplumun her kesiminin eleştiri hakkına sonsuz saygı duyulduğu, özellikle kamuoyunu bilgilendirme görevini üstlenen yayın kuruluşlarının etik değerler çerçevesinde hareket etmesini bekledikleri dile getirildi. Manda Çayı’nın hali hazırdaki görüntülerinin çekilmediği, bunun yerine İZSU’nun bölgede yaptığı rehabilitasyon projesi öncesi dönemlere ait, en az 1,5 yıllık görüntülerin ekrana getirildiği, bunun en hafif ifade ile algı faaliyetinden öte geçemeyeceği kaydedildi.

Haberde yer alan görüntülerde Manda Deresi’nde yapılan ve Mayıs ayında tamamlanan duvar resimlerinin görülmemesinin de bu algı oyununu kanıtladığı ifade edildi. Açıklamada, İZSU’nun Manda Deresi’ni haftada 1 gün düzenli olarak temizlediği, yüzeysel atıkların körfeze girişinin önlenmesi için bölgede bir yüzen bariyer bulunduğu kaydedildi. Açıklamada, ilgili haberde kirlilik diye yansıtılan görüntülerin geçmiş yıllara ait olduğunun altı çizildi.

son dakika izmir haberleri