İzmir’de küçükbaş hayvancılığın desteklenmesi çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa ilçesinde 13’ü kadın 25 üreticiye 98 küçükbaş hayvan hibe etti.

ALİAĞALI ÜRETİCİLERE KÜÇÜKBAŞ HİBESİ

Aliağa ilçesinde yapılan küçükbaş hayvan hibesi törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Mustafa Özuslu katıldı. Tarım ve hayvancılığa verilen desteklerle işsizliğe çare üretildiğini ve üreticiyi desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Özuslu, küçükbaş hayvan dağıtımlarının devam ettiğini, bunun yanı sıra zeytinciliği ve arıcılığı da desteklediklerini, İzmir’de fidan dağıttıklarını, eğitim verdiklerini ve gerekli ekipmanları sağladıklarını dile getirdi. Üreticinin ayağa kalkması ve üretmesi için çalıştıklarını, üretimin işsizliğin panzehiri olduğunu kaydeden Özuslu, dağıtılan koyun ve keçilerin çocuklara umut olacağını, sürülerin büyütülerek elde edilen ürünlerin satılacağını ve refahın artacağını kaydetti.

TUNÇ SOYER’E DESTEĞİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR

Aliağa Ziraat Odası Başkanı Mesut Gün de törende bir konuşma yaptı. Aliağalı üreticilerin sanayinin içinde sıkışıp kaldığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteğin ise çok değerli olduğunu söyleyen Gün, Tunç Soyer’in verdiği destekle, Aliağa’nın sadece sanayi ile değil, tarımsal alanda da söz sahibi olacağını kaydetti. Konuşmaların ardından yapılan kura çekiminde, üreticilere sakız ve kıvırcık cinsindeki koyun ve koçlar hibe edildi. Hibe desteği alan üreticiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne desteğinden dolayı teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi daha önce de Selçuk, Kemalpaşa, Kiraz, Dikili, Güzelbahçe, Menderes, Bayındır, Beydağ, Kınık, Urla, Menderes, Ödemiş, Seferihisar, Bergama ve Tire’de 2 bin 727 üreticiye 10 bin 613 küçükbaş hibe etmişti. Doğan yavrularla birlikte küçükbaş hayvan sayısının 21 bin 647’ye ulaştığı bilgisi paylaşıldı.