Son dakika İzmir haberleri… İzmir Çiğli Güzeltepe kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak sorusu yanıt buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’nin Güzeltepe Mahallesi’ndeki dönüşüm için hazırlığa başladı. Güzeltepe’deki kentsel dönüşümün detayları ve yapılacak çalışmalar Güzeltepeli vatandaşlarla paylaşıldı. Toplantıda, hak sahibi vatandaşlar bilgilendirildi.

Güzeltepe’de oturan İzmirlilerin uzun zamandır kentsel dönüşümü beklediğini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk adımı attıklarını, çok daha kaliteli, güzel bir hayatı vatandaşların yaşadıkları yerde tekrar kuracaklarını dile getirdi. Başkan Soyer, bu projede belediyeye hiçbir şey düşmediğini, aksine belediyeye ait 30 dönüm araziyi de Güzeltepe’nin kentsel dönüşümü için tahsis ettiklerini kaydetti.

İzmir’in farklı noktalarında kentsel dönüşüm seferberliği başlattıklarını, 2 yıl içinde Ege Mahallesi’nde 418 milyon, Örnekköy’de 520 milyon olmak üzere yaklaşık 1 milyar lira ihale bedeli olan çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Soyer, bunun için İZBETON’u aktif hale getirdiklerini ve çalışmalara ivme kazandırdıklarını söyledi.

İzmir Çiğli Güzeltepe kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

İzmir Çiğli Güzeltepe Mahallesi kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos’ta başlayacak. Başkan Tunç Soyer, Güzeltepe’de imar planına aykırı yapılaşmış 287 yapı, 295 bağımsız birim bulunduğunu, burada yaklaşık 1200 kişinin ikamet ettiğini, ilgili yasa ve mevzuata göre hak sahiplerini belirlediklerini ve bölgenin paylaşım modelini oluşturduklarını söyledi. Proje bittiğinde 21 hektar alanda konut ve işyerlerinin olduğu yaklaşık 1000 bağımsız birim inşa edilecek.

Modüler sisteme bağlı kalarak geliştirilmiş 2+1 ve 3+1 olmak üzere 69 metrekare ile 130 metrekare büyüklüğü arasında değişen 7 farklı tipte konut alternatifi sunulacak. Kentsel dönüşüm alanında hak sahibi olan yurttaşlar, İletişim Ofisi'nde belediye personeli ile yapacağı görüşmelerde, proje kapsamında inşaat hakları, projeler hakkında detaylı bilgi alabilecek. Maketler ile kentsel dönüşüm mimari projelerini inceleyebilecek.

Kentsel dönüşüm ile birlikte bölgede basket ve futbol sahalarıyla tenis kortunun bulunduğu bir spor kompleksi ve gençlik merkezi, sosyal, kültürel merkezler, pazar alanı, otopark alanları ve daha fazla yeşil alan olacak.

İzmir hayvanat bahçesi giriş ücreti

son dakika izmir haberleri