Son dakika İzmir haberleri… İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatı için ilk raylar döşendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Evka-5 kavşağında süren imalatlar ile ilgili bilgi alan Başkan Soyer, çalışmalar kapsamında Çiğli Tramvayının ilk raylarının döşendiğini söyledi.

İzmir’i demir ağlarla örmek vizyonu ile yola çıktıklarını dile getiren Başkan Soyer, demir rayların montajının başlamış olduğunu gördüklerini için yüreklerine su serpildiğini kaydetti. Pandemiye ve sıcak havaya rağmen çalışma arkadaşlarının hiç aksatmadan işlerine devam ettiğine dikkat çeken Başkan Soyer, bundan dolayı büyük gurur duyduğunu söyledi.

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatı için ilk raylar döşendi

Çiğli Tramvay araçlarının alımıyla ilgili ihalenin yapıldığını da anımsatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplamda 1 milyar 250 milyon lirayı bulacak olan bir yatırımdan bahsettiklerini, bu yatırımın sağlayacağı faydaların ise bu rakamın çok daha üstünde olacağını söyledi.

Bu sebepten dolayı gönül rahatlığı ve azimle çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Soyer, proje tamamlandığında trafiğin de rahatlayacağını, tramvayın bölge insanına büyük konfor sağlayacağını, hedeflerinin 2022 yılı sonuna kadar tramvayı İzmirlilerin hizmetine sunmak olduğunu ifade etti. Çiğli Tramvayı inşaatında yaklaşık 200 metrelik ray imalatı yapıldı ve 11 kilometrelik hattın 2 kilometresinde ise kazı çalışmaları tamamlandı.

İzmir Çiğli tramvay hattı durakları

Çiğli Tramvayı hattı 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşuyor.  Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Yaklaşık 500 metrelik bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek ve köprüde tramvay hattının yanı sıra yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. İzmir Çiğli tramvay hattı durakları;

  • Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu
  • Ataşehir
  • Çiğli İstasyonaltı Mahallesi
  • Çiğli İzban İstasyonu
  • Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi
  • Ata Sanayi Bölgesi
  • Katip Çelebi Üniversitesi
  • Atatürk Organize Sanayi Bölgesi

Sasalı İzmir hayvanat bahçesi giriş ücreti

son dakika izmir haberleri