Son dakika İzmir Çiğli tramvayı haberleri… İzmir Çiğli tramvay hattı ne zaman bitecek son durum nedir, İzmir Çiğli tramvayı durakları nereden geçecek, Çiğli tramvayı güzergahı nedir sorularının yanıtları araştırılıyor. Temeli 2021 yılının Şubat ayında atılan Çiğli Tramvayı’nda tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı. Çiğli Tramvayı alınan elektrikli araçlarla birlikte 1 milyar 250 milyon liraya mal olacak.

İzmir Çiğli tramvay hattı son durum

İzmir Çiğli tramvay hattı son durum bilgileri paylaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem yatırımlarını artırarak sürdürüyor. Temeli 2021 yılının Şubat ayında atılan Çiğli Tramvayı’nda, 11 ayda imalatlarda yüzde 35 seviyesine gelindi. Şu ana kadar 7 kilometre ray döşendi. Hattın yaklaşık 8 kilometresinde kazı çalışmaları tamamlandı. Karşıyaka ile Çiğli’yi birbirine bağlayacak 500 metrelik bağlantı köprüsünün ayakları bitirildi. Hatta enerji sağlayacak 6 adet trafo inşaatı ise devam ediyor.

İzmir Çiğli tramvay hattı ne zaman bitecek?

İzmir Çiğli tramvay hattı 2022 sonunda bitecek ve testlere başlanacak. Raylı Sistem Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon, “Çiğli Tramvayı’nda bir yılı devirmiş bulunuyoruz. Başkanımız Tunç Soyer’in çağdaş ulaşım vizyonu doğrultusunda raylı sistem yatırımlarına Büyükşehir Belediyemiz çok büyük öncelik veriyor. Narlıdere Metrosu’nda yüzde 85, Çiğli Tramvayı’nda da yüzde 35’lerdeyiz. Bu yılın üçüncü çeyreğinde kazı çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz. Çalışmalar gece gündüz hızlı bir şekilde sürüyor. Bazı noktalarda çalışmalar nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor, bunları en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu yıl sonunda Çiğli Tramvayı’nı bitirip, testlerini yaparak toplu ulaşıma dahil etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Muhtar Nesrin Erdoğan: “İlçeye büyük katkısı olacak”

İzmir Çiğli Tramvayı ile ilgili konuşan Ataşehir Mahalle Muhtarı Nesrin Erdoğan, “Günümüzde şehirlerin en büyük sorunu trafik yoğunluğu. Çiğli Tramvayı bölgemizdeki trafik yoğunluğunu azaltacak. Çevre sağlığına faydası olacak, egzoz gazı salımı azalacak. Gürültü kirliliği daha az olacak. Ekonomiye de büyük katkısı olur diye düşünüyorum. Çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Çok düzgün ve iyi çalışılıyor. İnşallah en kısa sürede bitecek” dedi.

Çiğli’de yaşayan Tolga Özkaner, “Çiğli’ye tramvayın gelmesi ilçemiz açısından çok önemli bir yatırım. Ulaşım imkanlarının sınırlı olduğu bir ilçeye tramvay gelmesi çok güzel bir şey. Mutlaka yapım sırasında yaşanan sıkıntılar var ama cefa çekmeden sefa sürülmüyor. Yapılana kadar sıkıntısını çekeceğiz ama sonrasında sefasını süreceğiz.” dedi.

İzmir Çiğli tramvayı güzergah bilgileri

Çiğli Tramvayı’nda kullanılmak üzere 26 elektrikli tramvay aracının da alımı için sözleşme yapılırken, bu araçlar için yatırım miktarı 750 milyon lira oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli Tramvayı’na toplam yatırımı 1 milyar 250 milyon lirayı bulacak. 11 kilometre ve 14 istasyondan oluşacak tramvay hattının 2022 sonunda tamamlanması planlanıyor. Çiğli Tramvayı; bölgeye nefes aldıracak, trafiği rahatlatacak, bölgede yer alan hastane, üniversite, sanayiye ulaşımı kolaylaştıracak.

İzmir Çiğli tramvayı durakları nereden geçecek?

İzmir Çiğli tramvayı durakları;

  • Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu
  • Çiğli Ataşehir
  • Çiğli İstasyonaltı Mahallesi
  • Çiğli İZBAN Durağı
  • Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi
  • Ata Sanayi Bölgesi
  • Katip Çelebi Üniversitesi
  • Atatürk Organize Sanayi Bölgesi duraklarından geçecek.

son dakika izmir haberleri