Coronavirüs salgını devam ederken Türkiye'de de etkisini sürdürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her akşam test sonuçlarını ve hastalık nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısını duyuruyor. Bakan Koca, son olarak bugüne dek toplamda 161 bin testin yapıldığını ifade etti. Tedavi altına alınan hastaların 786'sının tedavilerinin tamamlandığını ve taburcu olduklarını dile getiren Fahrettin Koca, daha önce de İzmir'le ilgili coronavirüs rakamlarını duyurmuştu. İzmir'de ikamet eden vatandaşlar, coronavirüs ilçe dağılımı, virüs haritası ve riskli ilçeleri merak ediyor. İzmir coronavirüs detayları, haberimizde...

İZMİR CORONAVİRÜS SON DAKİKA VAKA SAYISI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son dakika açıklamasıyla İzmir'de bin 105 vakanın olduğunu ifade etti. Bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, İzmir'in yanı sıra 30 ile daha giriş-çıkış yasağı getirilmişti.

İzmir corona ilçe dağılımı - virüs haritası - riskli ilçeler

İZMİR CORONAVİRÜS RİSKLİ İLÇELER

İzmir'de coronavirüs salgınının önlenmesi için her geçen dakika uyarılar devam ederken en riskli bölgeler de açıklandı. Buna göre nüfus sıklığı en fazla olan bölgelerden Karabağlar'ın yanı sıra Aliağa'nın ve Bahçedere Mahallesi'nin en riskli bölgeler olduğu ifade edildi.

İzmir'de coronavirüsün en riskli olduğu bölgeler Karabağlar, Konak, Karşıyaka, Balçova, Bayraklı, Gaziemir, Narlıdere ve Güzelbahçe olarak sıralanıyor. İzmir'de coronavirüs riskinin en düşük olduğu bölgeler ise Seferihisar, Kınık, Karaburun ve Foça olarak gösteriliyor.

İzmir corona ilçe dağılımı - virüs haritası - riskli ilçeler

İZMİR CORONA İLÇE DAĞILIMI - VİRÜS HARİTASI

İzmir'de coronavirüse yakalanan ve hayatını kaybeden kişilerin sayısı 18 olarak açıklanmıştı. İzmirliler, bu ölümlerin hangi ilçelerde olduğunu da araştırmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığından bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Sadece İzmir'de değil, Türkiye'nin hiçbir yerinde coronavirüse yakalanan kişilerin hangi ilçelerde ikamet ettiği açıklanmazken bu tutumun ilçeler arasında göçe sebep olmaması nedeniyle açıklanmadığı tahmin ediliyor.