Son dakika İzmir haberleri… İzmir Dayanışması İzmir Büyükşehir Belediyesi karakış yardım başvurusu 2022 detayları ortaya çıktı. Derinleşen ekonomik krize karşı yeniden İzmir Dayanışması başlatılıyor. Kara kış destekleri kapsamında gıdadan nakdi yardıma, giysiden ısınmaya kadar tüm temel ihtiyaçlar için yurttaşların yanında olmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, pandemi ve depremde başlattığı İzmir Dayanışmasını bu kez “İzmir’in size ihtiyacı var” sloganıyla harekete geçiriyor. Kampanya ile kara kışı her geçen gün daha çok hisseden İzmirli yurttaşlara desteğin büyütülmesi hedefleniyor.

Sosyal medya hesaplarından İzmir Dayanışması’nı duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, el birliğiyle İzmir’de, Türkiye’ye örnek olacak bir dayanışma ağı kurduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Önce mutfaktaki yangını söndüreceğiz. Bu amaçla dayanışmamızın ilk adımını Gıda Paketi Kampanyamız ile atıyoruz. Tüm İzmirlileri bu dayanışmanın bir parçası olmaya davet ediyorum. Umutluyuz, güzel günler yakın.”

İzmir Dayanışması İzmir Büyükşehir Belediyesi karakış yardım başvurusu 2022

İzmir Dayanışması İzmir Büyükşehir Belediyesi karakış yardım başvurusu 2022 ayrıntıları belli oldu. İzmir Dayanışması’na katılmak için bizizmir.com web sitesine girerek İzmir Halkın Bakkalı üzerinden 185 liralık “Gıda Paketi” ve 65 liralık “Hijyen Paketi”nden istenildiği miktarda satın alınabiliyor. Gıda Paketi bir litre ayçiçeği yağı, birer kilo pirinç, bulgur, nohut, un, çay ve şeker, 500 gr siyah zeytin, 500 gramlık iki paket makarna, 750 gr tuz, 65 gramlık iki paket hazır çorbadan oluşuyor.

Hijyen Paketi’nde ise bir diş fırçası, 50 ml diş macunu, 7’li hijyenik ped, 5’li 60 gr sabun, 50 ml kolonya, 500 ml şampuan, 20 cc el kremi bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım için başvurmuş, gerçekten desteğe ihtiyacı olan ve sosyal incelemesi tamamlanmış ailelere bu paketleri ulaştıracak. Önceki dayanışma kampanyalarında olduğu gibi veren el yine alan eli görmeyecek.

İzmir sosyal hizmet uygulamalarıyla öne çıktı

7 Bizİzmir Dayanışma Noktası kuran Büyükşehir Belediyesi, günlük üç bin kişilik sıcak yemek üretme kapasitesine sahip Mobil Mutfak, Üçyol’da hizmete açılan Bizİzmir Giysi Noktası ve İzmir’de 170 köye giden Giysi Otobüsü ile önemli sosyal hizmet uygulamalarına imza attı. Büyükşehir Belediyesi 2021’de Kara Kış Destek Hattı’nı da hizmete açarak gıdadan nakdi yardıma, giysiden ısınmaya kadar tüm temel ihtiyaçlar için  27 milyon liralık yardımda bulundu. Kara Kış Destek Hattı'nın yanı sıra bizizmir.com üzerinden başvuru alınmaya devam ediliyor.

Başkan Soyer: “Bir sizden bir bizden”

Başkan Tunç Soyer “Önceki dayanışma kampanyalarında olduğu gibi yine ‘bir sizden bir bizden’ diyoruz. Sizin destekte bulunduğunuz miktar kadar İzmir Büyükşehir Belediyemiz de dayanışmaya katkıda bulunacak” dedi. İzmirlileri bir kez daha dayanışmanın parçası olmaya davet eden Soyer, “Hem ülkemizde hem de kentimizde peş peşe yaşadığımız zorluklar bir kere daha İzmir’in dayanışmanın şehri olduğunu gösterdi. Yoksulluğun hiçbir eve uğramadığı bir İzmir’i hep birlikte inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

  izmir büyükşehir belediyesi gıda erzak paket koli yardım başvurusu 2021