Olay dün akşam saatlerinde İzmir’in Buca ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi 88 sokakta meydana geldi. Sedat S. Ve Vedat S.’nin oturduğu daireden silah sesleri gelmesi üzerine durum emniyet birimlerine ve sağlık ekiplerine iletildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, emniyet birimleri ile birlikte eve girdi ve Sedat S.’yi kanlar içinde buldu. Tabanca ile vurulduğu belirlenen Sedat S.’nin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi. Sedat S.’nin 16 yaşındaki kardeşi Vedat S.’nin olay yerinden hızla uzaklaşarak kayıplara karıştığı belirtildi. İzmir’de ticaretle uğraşan Sedat S.’nin cansız bedeni savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

VEDAT S. UŞAK’TA YAKALANDI

Emniyet birimleri Vedat S.’yi yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Ağabeyi ile aynı evde oturduğu belirlenen Vedat S.’nin zaman zaman memleketi Cizre’ye gittiği bilgisine ulaşıldı. Vedat S.’nin Cizre’ye kaçabileceği yönünde değerlendirme yapan emniyet birimleri, çevre il ve ilçelerin emniyet birimlerine haber verdi. Araştırma kısa sürede sonuç verdi ve Vedat S. Uşak’ta yakalandı.

AĞABEYİ DÖVDÜĞÜ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Ağabeyi Sedat S.’yi tabanca ile vurarak öldüren Vedat S.’nin sorgusu sürüyor. Vedat S.’nin ağabeyini vurduktan sonra diğer ağabeyi M.S.’ye ‘Ağabeyimi vurdum’ diye mesaj attığı kaydedildi. Vedat S. ifadesinde, ağabeyinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını, bu gerekçeyle ağabeyini vurduğunu söyledi.