İzmir’de sağanak yağış, akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Kısa sürede etkisi arttırdı ve cadde ile sokaklar göle döndü. Su birikintileri sebebiyle sürücüler zor anlar yaşadı. Cadde ve sokaklarda rögarlar taştı. Gece saatlerinde ise Buca ve Karabağlar ilçelerinde bazı evleri su bastı, bazı araçlar sel sularına kapılıp sürüklendi. Konak’ta altgeçitleri su bastı. Baskının olduğu caddelerde yol bir süre araç trafiğine kapandı. Belediye ekipleri tıkanan rögarları açmak için seferber oldu. Trafik polisleri de yolda kalan araç sürücülerine yardımcı olup, sürücüleri alternatif güzergahlara yönlendirdi. Sel felaketinin boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Sağanak yağış ve selden en çok etkilenen ilçelerden olan Buca’nın Akıncılar Mahallesi’ndeki hasar drone ile havadan görüntülendi. Selden hasar gören araçlar, sel nedeniyle zarar gören yollar ve oluşan trafik görüntülere yansıdı.

BUCA BELEDİYESİ EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Buca Belediyesi, dün akşam saatlerinde başlayan ve kenti olumsuz etkileyen şiddetli sağanak yağışa karşı geceden sabaha seferber oldu. Yaşanan su baskını ve taşkınlar nedeniyle oluşan olumsuzluklara karşı ilçe genelinde yaşamın normale dönmesi için hızla saha çalışması yürütülürken, vatandaşların yaşadığı olumsuzlukları en aza indirmek ve sorunları gidermek için harekete geçildi. Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU ve İtfaiye ekipleriyle koordineli bir şekilde kesintisiz çalışmalara başladı.

İzmir'de sel felaketi

SELDE SÜRÜKLENEN KADIN KURTARILDI

Buca ilçesinde Gaziosmanpaşa ve Özbekistan caddelerinin kesiştiği noktada 66 yaşındaki Bahtiye Tuna isimli kadın sel sularına kapıldı. Sele kapılan Tuna, bölgedeki bekçiler tarafından kurtarılarak polis aracıyla Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde sürüklenmeye bağlı yaralar oluşan kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Kadını sel sularından kurtaran kahramanlardan biri olan tır şoförü, o anları anlattı. Süleyman Özden, "Yaşlı kadın sel sularına kapıldı. Geldi ve benim aracımın altına girdi. Sağ olsun o saatlerde görevli olan bekçi arkadaşların ve bizlerin de müdahaleleriyle tırın ön tekerleğinin altında kalan kadını uzun uğraşlar sonucu kurtardık. Çok şükür sağlığı iyi, sabaha kadar da hastanedeydik. Sağlığı sıhhati yerinde çok şükür. Zaten bir dakika kadar daha kurtaramasaydık ölürdü kadın." açıklamasında bulundu.

İzmir'de sel felaketi

1 HAFTA ÖNCE ALDIĞI ARABASI İLE SEL SULARINA KAPILDI

Buca Kozağaç Mahallesi 259 sokakta, 1 hafta önce aldığı arabasıyla birlikte sel sularına kapılan ve kendi imkanlarıyla kurtulan Murat Topçu, “Arabanın keyfini süremedik. 10 saniye daha aracın içinden çıkmasam boğulabilirdim” dedi. Murat Topçu’nun sel sularında arabasıyla mahsur kaldığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Murat Topçu, “Sel başlamadan önce sosyal medya hesabımdan canlı yayın yapıyordum. Herkesin aracına sahip olmasını ve dikkatli olmasını söyledim. Bunu söyledikten sonra komşum kapıyı çaldı ve aracımın hareket ettiğini söyledi. Aracı aldım, kaldırama çıkarmamla beraber sele kapıldım. Arabamın camları otomatik olduğu için açılmadı ve kendini kilitledi. Yaklaşık 100 metre boyunca sağa sola vura vura arabam sürüklendi ve bende içinde mahsur kaldım. Arka camı kırarak arabadan çıktım ve başka bir arabanın üzerinde durmaya çalıştım. 45 dakika boyunca durdum ama hiçbir şekilde yardım gelmedi. Kendi imkanlarımızla bu olaydan kurtulduk. Önemli olan canımızın sağlığı ama tek sıkıntımız aracımızın sigortalı olması. Bu bir doğal afet, inşallah devletimiz buna bir el atar” dedi.

İzmir'de sel felaketi