Ege’nin incisi İzmir’de, Dikili ilçesinde bulunan Bademli Köyü’nün güzel bir adası var. Adı Kalem Adası olan bu güzel ada, Türkiye’nin ve Ege’nin Maldivleri olarak ünlendi. İzmir Dikili Kalem Adası nerede? Bademli Köyü ulaşım, kamp, konaklama ve Oliviera Resort hakkındaki tüm ayrıntılar haberimizde yanıt buluyor. İzmir’in turistik ilçelerinden olan Dikili’de ve İzmir’in en güzel köyleri arasında bulunan Bademli Köyü’nde bulunan Kalem Adası, doğayı ve denizi seven herkesin mutlaka uğraması gereken bir nokta olarak bekliyor.

Kalem Adası

İZMİR’İN VE EGE’NİN MALDİVLERİ

Kalabalık şehirlerde yaşayanlar, günün koşturmasından ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için İzmir’de en güzel tercihlerin arasında Kalem Adası duruyor. Huzurun İzmir’deki adreslerinden olan Dikili Kalem Adası’nda, doğayla iç içe bir atmosferde dinlenebilir ve doğal güzellikleri yakından inceleyebilirsiniz. Kumu ince olan Kalem Adası’na neden Türkiye’nin ve Ege’nin Maldivleri denildiği daha iyi anlaşılıyor. Bademli Köyü ve Kalem Adası, konuklarını unutulmayacak bir tatil deneyimine davet ediyor.

OLİVİERA RESORT KALEM ADASI’NDA

Özel aracıyla Bademli Köyü’ne gidenler, arabasını köyde bırakıp Kalem Adası’na giden teknelerle adaya ulaşabilir. Kalem Adası’nda sadece Oliviera Resort Otel var. Otelde kalmayı düşünenler, otel ile önceden irtibat kurmalı. 30 odası bulunan otelde yer bulmak kolay değil. Otelde yer bulamasanız bile Kalem Adası’nın plajında yer bulabilir, şezlong, şemsiye gibi şeyleri kiralayabilirsiniz. Oliviera Resort’un otoparkı Bademli Köyü’nde bulunuyor. Özellikle romantik tatilciler ve balayı için ideal bir yer olan Kalem Adası’nda, denizaltını görmek ve dalmak isteyenler için de seçenekler var. Kalem Adası’nda kamp yapmaya uygun bir yer bulunmuyor ve pansiyon da yok. Konaklama sadece Oliviera Resort’da var.

izmir'de ücretsiz denize girilecek en iyi halk plajları ve koylar

BADEMLİ KÖYÜ’NÜN GÜZELLİĞİ

Dikili ilçesinde bulunan Bademli Köyü, Dikili’ye yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunuyor. Eski bir Rum köyü olan Bademli’nin masmavi denizi ve sıcak kumları şifa dağıtıyor. Zindancık Koyu’nun da yakın olduğunu not düşelim. Kalem Adası’nın Milattan Önce 406 yılında Sparta ve Atina donanmalarının savaşını gördüğü biliniyor. Kalem Adası çevresinde Spartalıların 200 gemisinin battığı söyleniyor. Bademli Köyü ile Midilli arasında yer alan Kalem Adası, köye 450 metre mesafede bulunuyor.

ÇANDARLI VE BERGAMA

Dikili Kalem Adası’nı gezenler, çevrede bulunan Nebiler Köyü ve Aşıklar Şelalesini de görebilirler. Doğa tutkunlarının çok seveceği Dikili ilçesinde harika yerler var. Yeşilin mavi ile buluştuğu Dikili’de harika bir tatil geçirilebilir. Dikili’de ayrıca Çandarlı’ya gidebilir, Çandarlı Kalesi’ni yakından görebilirsiniz. Dikili’ye yakın tarihi merkezlerinden bir diğeri ise Bergama ilçesi. Müze Kart ile Bergama Müzesi’ne girebilir, Pergamon’da Asklepion Antik Kenti’ni ve Kızıl Avlu’yu görebilirsiniz.

izmir'de gezilecek tarihi yerler, müzeler ve plajlar

BADEMLİ KÖYÜ ULAŞIM

Bademli Köyü İzmir’in Dikili ilçesine bağlı ve İzmir’e 115 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İzmir’in merkez ilçelerinden yola çıkanlar, Aliağa istikametine devam ederek, Şakran ve Çandarlı yoluna girip önce Dikili’ye, ardından Bademli Köyü’ne ulaşabilir. Kalem Adası’na gitmek isteyenlerin yolu Bademli Köyü’nden geçiyor. Köye en kolay ulaşım yöntemi özel araçla gitmek gibi görünüyor.

izmir'de en iyi kahvaltı mekanları 2021