2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU) 2021 sonuçları ShanghaiRanking  tarafından açıklandı. 2 binden fazla üniversitesinin değerlendirildiği ve sadece en iyi bin üniversitenin yayınlandığı listede İzmir Ege Üniversitesi, Türkiye’de 5’inci sırada yer aldı. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği alanında da dünyada ilk 200’e girdi.

Sıralama hakkında açıklamalarda bulunan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, son dönemde üniversite ailesiyle birlikte tam bir seferberlik ruhu ile çalıştıklarını, oluşturdukları huzurlu ve güvenli kampus ortamı, erişilebilir yönetim anlayışları ve interaktif uygulamaların meyvelerini vermeye devam ettiğini dile getirdi.

Rektör Budak, Ege Üniversitesi’nin 4 yıl önce belirlediği yol haritası kapsamında belirlenen hedeflerinin somut çıktılarını bir bir aldığını, sürekli iyileştirme çalışmaları sonucunda ulusal ve uluslararası alanda var olan başarılarına her geçen gün bir yenisinin eklendiğini kaydetti.

İzmir Ege Üniversitesi akademik sıralamada ilk 5’te

İzmir Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan ShanghaiRanking ARWU- 2021 dünya üniversiteleri sıralamasının yayımlandığını, 2 binden fazla üniversitenin değerlendirildiğini söyledi. Sadece en iyi bin sonucun yayınlandığı listede Ege Üniversitesi’nin geçen sene olduğu gibi bu sene de Türkiye’de 5’inci sıraya yerleştiğini kaydeden Rektör Budak, ayrıca Diş Hekimliği alanında da dünyada ilk 200’de yer aldıklarını dile getirdi.

son dakika izmir haberleri