İzmir ekibi Göztepe, yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürürken listeye, bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen Manuel Fernandes girdi. Sarı-kırmızılılar, kulübü Lokomotiv Moskova ile sözleşmesi sona eren Fernandes ile büyük ölçüde anlaştı. Takımda Beto ve Castro'nun da olması sebebiyle Göztepe'ye sıcak bakan 33 yaşındaki futbolcunun, artık kararını vermesi bekleniyor. 10 numara pozisyonunda forma giyen Fernandes, gollerinin yanı sıra asistleriyle de takıma katkı sağlıyor. 

BAŞKAN SEPİL'DEN YENİ STAT HEDİYESİ 

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in bu transferde çok istekli olduğu ve yapımı devam eden statla birlikte taraftarlara böyle bir hediye vermek istediği belirtiliyor. 

GALATASARAY DA PEŞİNDE 

Öte yandan Belhanda'nın takımda kalıp kalmayacağı belli olmadığı için, Galatasaray'ın da bu transferde istekli olduğu ve teklif yapabileceği ifade ediliyor. Fatih Terim'in oyun planına uygun olduğu belirtilen ismin, teklif gelmesi halinde Beşiktaş'ın ezeli rakibine ne cevap vereceği ise bilinmiyor. 

BEŞİKTAŞ'TA 91 MAÇA ÇIKTI 

Kariyerine Benfica'da başlayan ve Portsmouth, Everton ve Valencia gibi takımlarda oynayan Fernandes, 2011 sezonunda 2 milyon euro bonservis karşılığında Beşiktaş'a gelmiş ve 112 maçta 20 gol atıp 41 asist yapmıştı. 2014/2015 sezonunda Beşiktaş'tan bedelsiz olarak Lokomotiv Moskova'ya transfer olan Fernandes, gösterdiği performansla takımın sevilen isimlerinden biri olmuştu. 

Portekizli futbolcu, Lokomotiv Moskova ile çıktığı 144 maçta 34 gol 28 asiste imza attı. Fernandes, çıktığı maçlarda 12 kez sarı kart görürken hiç oyundan atılmadı. Kariyerinde en çok maça Rus ekibinde çıkan Fernandes, kulübüyle sözleşmesi bitince serbest kaldı. TransferMarkt isimli internet sitesinde Fernandes'in değeri 5 milyon euro olarak gösteriliyor. 

MİLLİ TAKIMDA 15 KEZ FORMA GİYDİ 

Öte yandan Portekiz Milli Takımı'nda da forma giyen futbolcu, 2005'te ilk kez çağırıldığı milli takımda 15 kez forma giydi, ülkesine 3 golle katkıda bulundu. 

Fernandes, şimdiye dek 1 kez İspanya Kupası, 1 kez Portekiz Ligi şampiyonu, 1 kez Portekiz Kupası, 1 kez Rusya Ligi şampiyonluğu, 3 kez Rusya Kupası şampiyonluğu, 1 kez Türkiye Kupası, 1 kez Portekiz Süper Kupası kazandı. Fernandes, Rusya Ligi'nde de 2017/2018 sezonunda sezonun oyuncusu seçildi.