İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Kurulu açılış konuşması, İzmir Ticaret Odası ve İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener tarafından yapıldı. İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın en kıymetli varlığının İzmir Ekonomi Üniversitesi olduğunu söyleyen Özgener, üniversite-ticaret odası işbirliğinde İzmir’in ekonomik, bilimsel ve kültürel gelişimine ciddi katkılar yaptıklarını söyleyerek, 2 önemli somut adım attıklarını söyledi.

İZMİR TİCARET ODASI (İZTO) EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI GENEL KURULU YAPILDI

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleşen İzmir Ticaret Odası (İZTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı mütevelli heyet toplantısı İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz’ın divan başkanlığında yapıldı. Genel kurulda 2018 yılı faaliyet raporu onaylandı ve boşalan üyelikler için seçim yapıldı.

İZTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPTI

Genel kurulun açılış konuşması ise İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener tarafından yapıldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne değinen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, üniversitenin İzmir için önemli bir değer olduğunu söyledi. İzmir Ticaret Odası ile İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yakın bağlarını ön planda tutmayı hedeflediklerini söyleyen İZTO Başkanı Özgener, 2 somut adım attıklarını da sözlerine ekledi.

ÖZGENER: YARATICI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI MERKEZİ’Nİ KURDUK

Adımlardan birinin Yaratıcı Ekonomi Araştırmaları Merkezi olduğunu söyleyen Özgener, bu merkezin, İzmir’in kültürel ve ticari faaliyetlerinin daha yüksek katma değer getirebilmesi için bilimsel katkıyı yapacağını ifade etti. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener, Yaratıcı Ekonomi Araştırmaları Merkezi ile girişimci ve yaratıcı bir ekosistemin oluşmasını, önemli değerleri ekonomiye kazandırarak yeni iş alanlarının gelişmesini ve devam eden faaliyetlerin gelirlerinin arttırılmasını sağlayacaklarını söyledi.

MAHMUT ÖZGENER’DEN EĞİTİM VURGUSU

Diğer önemli adım da ise eğitim faaliyetlerinin, İzmir’in ticari hayatına duyarlı olarak, dünyadaki gelişmeleri yakından izlemesini mümkün kılacağını dile getiren Mahmut Özgener, bu maksatla, MBA ve Finans gibi Yüksek Lisans derecelerinin içeriklerini Türkiye’nin en yüksek standartlarına çıkararak, nitelikli iş insanlarının, İzmir’den ve iş ortamından kopmadan donanımlarını arttırmalarına imkân vereceğini söyledi.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ’NDE ÖNEMLİ DEĞİŞİMLER

İyi bir eğitimin gerekli şartlarının, seçkin akademik kadro, bilimsel düşünceyi mümkün kılan düşünsel ve fiziki ortam ve iyi öğrenciler olduğunu söyleyen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne daha iyi öğrencileri kabul etmek için kontenjanlarda temel değişiklikler yaptıklarını söyledi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yüzde 25 olan bursluluk düzeyini 2019-2020 öğretim yılı için yüzde 40’a çıkardıkları bilgisini paylaşan Özgener, bu sayede üniversiteye daha yüksek puanlı öğrencilerin gelmesini sağlayacaklarını ve üniversitenin itibarını yükselteceklerini söyledi. Yeni alacakları öğrenci sayısına da değinen Özgener, bu sayının 2 binin üzerinde olacaklarını, gelirleri de bu ölçüde yüzde 35 arttıracaklarını söyledi.