İzmir'de profesyonel olarak düğün fotoğrafçılığı yapan, bugüne dek yüzlerce çiftin en güzel anlarını kayıt altına alarak unutulmaz hale getiren Ali Aygır, sondakikaizmir.com'a konuştu. 2013 yılından bu yana düğün fotoğrafçısı olarak çalıştığını ifade eden Ali Aygır, mesleğiyle ilgili ipuçlarını İzmir'in en iyi haber sitesi Son Dakika İzmir için anlattı.

"İZLENDİĞİNDE MUTLU ANLARI YENİDEN YAŞATACAK YAPIMLAR OLUŞTURUYORUZ"

Düğün, nişan, nikah ve "Save the Date" çekimleri gerçekleştirdiklerini kaydeden İzmir en iyi düğün fotoğrafçısı Ali Aygır, "Düğün fotoğrafçılığı çalışmalarında ilk etapta yapılacak işin analiz edilmesi ve ne kadar süreceğinin iyi belirlenmesi gerekiyor. Örneğin dış çekimler kısa bir sürede, küçük bir ekiple gerçekleştirilebiliyor ancak bu düğün fotoğrafçılığı için mümkün değil. Çünkü düğün fotoğrafçılığında çekim yapılacak olan alan ve enstantane sayısı fazla. Bunun yanı sıra video çekimi de yapılıyor. Bu nedenle düğün fotoğrafçılığında çalışmalar daha kapsamlı gerçekleşiyor. Düğün fotoğrafçılığında planlama, belki de en önemli faktörlerden biri. Çünkü iyi yapılmayan planlama, özellikle bu tür yüksek sesli ve telaşın çok olduğu ortamlarda düğün fotoğrafçılığını ve video kaydını olumsuz etkiliyor. Biz sürekli aynı ekiple birlikte çalışarak koordineli bir şekilde düğün organizasyonlarındaki fotoğraf çekimi ve video kayıt işlerini gerçekleştiriyoruz. Çekim alanı ne kadar hararetli olursa olsun, herkes duracağı ve yapacağı işi önceden biliyor. Bence İzmir en iyi düğün fotoğrafçısı olarak kabul edilmemizin sebebi budur." ifadelerini kullandı.

İzmir en iyi düğün fotoğrafçısı

"ÇEKİMLER ÖNCESİ ÇİFTİ ANLAMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Çekimler öncesi çiftin aklındaki konsepti anlamanın önemli olduğuna dikkat çeken Ali Aygır, çekimler hakkındaki düşüncelerini aktarmadan önce çiftin düşüncelerini öğrendiğini belirtiyor. "Her anlarında onları ben yönlendirirsem, belki de hayallerindeki fotoğraflara sahip olamayacaklar." diyen usta fotoğrafçı, "Çiftlerin düşüncelerini dile getirdiklerinden emin olduktan sonra, onlara daha iyi fotoğrafların nasıl ortaya çıkabileceğini söylüyorum. Hem onları mutlu edecek hem de en iyi fotoğrafı çıkaracak bir formül bularak işe başlıyoruz. Burada tecrübenin yanı sıra özgünlük de önemli. Fotoğrafçının bir konsepte bağlı kalması ve her çifte aynı konseptle fotoğraf çekimi yapması açıkçası beni üzüyor. Bir fotoğrafçının deklanşöre basarken biraz daha orijinallik araması taraftarıyım." şeklinde konuştu.

İzmir en iyi düğün fotoğrafçısı

Fotoğraf çekiminin sadece çekimlerde bitmediğini kaydeden Ali Aygır, çekimlerin ardından işin mutfak kısmının başladığını ve photoshop ve buna benzer programlarda fotoğrafın en iyi hale getirildiğinin altını çizdi. Save the Date çekimlerini de üstlendiğini belirten Ali Aygır, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Çiftlerin en güzel anlarında yanlarında bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çiftleri, hayallerindeki fotoğraflarına kavuşmaları için ofisimize bekliyoruz."

İzmir en iyi düğün fotoğrafçısı