Türkiye'nin en önemli fuar organizasyonu, İzmir Enternasyonel Fuarı, bugün 88. kez açıldı. Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen törene 40 ülkenin yetkilileri katıldı. Açılışa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda yönetici katıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl ticaret hacminin 23 milyar doları aştığını belirterek Çin'in en çok ticaret yaptıkları 3. ülke olduğunu kaydetti. Pekcan, görüşmelerle birlikte ticaret ortaklığının yanı sıra yatırım ortaklığı da kurmayı planladıklarını dile getirdi.

İzmir Enternasyonel Fuarı, 88. kez açıldı

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN ATATÜRK MESAJI

Açılışta konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise dünyanın en güzel coğrafyasında barış içinde yaşamak istediklerini kaydetti. İzmir Fuarı'nın kurulmasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün katkılarının olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, amaçlarının çağdaş medeniyetler seviyesini geçmek olduğunu vurguladı. Demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğü gibi kavramların geliştirilmek zorunda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, güçlü bir sosyal devlet kurulması gerektiğinin altını çizdi.

İzmir Enternasyonel Fuarı, 88. kez açıldı

TUNÇ SOYER: FUAR DEĞERLİ BİR BİRLİKTELİK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise İzmir'in fuarın kurulmasından çok daha önce Asya ve Anadolu'nn birbirine bağlandığı bir şehir olarak ortaya çıktığını belirtti. İzmir'in özgürlükler kenti olduğunu belirten Tunç Soyer, fuarın kuruluşundan bu yana değerli bir birlikteliği inşa ettiklerini kaydetti. 

İzmir Enternasyonel Fuarı, 88. kez açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise fuarın 88 yıldır büyük buluşmayı gerçekleştirdiğini ifade ederek bu tür hareketleri desteklediğini ve önemsediğini belirtti.

İzmir Enternasyonel Fuarı, 88. kez açıldı

Konuşmaların ardından kurdele ile kesim yapıldı ve 88. İzmir Enternasyonel Fuarı açıldı.

İzmir Enternasyonel Fuarı, 88. kez açıldı
İzmir Enternasyonel Fuarı, 88. kez açıldı