İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Foça ilçesinde eskiyen ve kaçaklara sebep olan tüm su iletim hatlarını ve su şebekesini yenileyecek. Yaklaşık 100 kilometrelik imalat çalışmasının 2020 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. İZSU, Foça’nın 2050 yılına kadar olan su ihtiyacını 58 milyon TL’lik yatırımla karşılayacak.

2020 YILI SONUNA KADAR BİTİRİLECEK

İzmir Foça’da eskiyen su şebekesindeki kayıpların en aza indirilmesi için Foça’nın 40 yıllık içme suyu alt yapısı yenilenecek. Foça Yapalak mevkii ile Atatürk Mahallesi arasında Foça’ya su aktaran 22 kilometrelik eski ve yetersiz iletim hattının yenileme çalışmalarına İZSU devam ediyor. Turizm sezonunun sona ermesinin ardından tüm ekipler ilçenin farklı noktalarına şebeke yenileme çalışmalarına devam edecek. İmalat çalışmaları 2020 yılı sonunda bitirilecek.

5 BİN METREKÜPLÜK SU DEPOSU YAPILIYOR

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, Foça’nın içme suyu ihtiyacının en az 2050 yılına kadar daha uzun ömürlü borularla sağlıklı bir şekilde karşılanacağını dile getirdi. Çalışmalar kapsamında büyük bir depolama tesisinin de yapıldığını söyleyen Özkan, Foça Deniz Üs Komutanlığı’nın yanında yer alan 50 metreküplük su deposunun yerine 5 bin metreküplük su deposunun yapımının devam ettiğini kaydetti.