İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, ülkemizin en büyük açık hava çarşısı olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın tanıtımı yapılacak. Kemeraltı Çarşısı’nın önemli lezzetlerinin, unutulan zanaatkârlarının, markalarının ve Türkiye’ye mal olmuş değerlerinin tanıtılacağı İzmir Fuarı, 6 Eylül Cuma günü başlayacak ve 15 Eylül Pazar günü sona erecek. Kemeraltı Çarşısı’nın gelişimine önemli katkılar sunan TARKEM’in koordine edeceği tanıtım günleri kapsamında, Kültürpark’ın Lozan Kapısı ile Montrö Kapısı arasında bulunan Uzun Havuz alanında Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın tanıtımı için özel bir yer ayrıldı.

İZMİR FUARI’NDA KEMERALTI SOKAĞI

İzmir Fuarı’nda yer alan Kemeraltı Sokağı’nda “Meşhur Kemeraltı Lezzetleri” arasında yer alan esnaf lokantası, midye, balık, söğüş, sütlü tatlılar, şerbet ve turşu suyu gibi tatlar bir arada sunulacak. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndan lezzet ustaları da İzmir Fuarı’ndaki Kemeraltı Sokağı’nda yerini alarak ziyaretçilerini karşılayacak. Fuarda ayrıca gümüş, deri, takı, minyatür, kaligrafi ustaları da yer alacak ve misafirlerin de katılacağı atölye çalışmaları yapılacak.

KEMERALTI ÇARŞISI’NIN MARKALARI FUARDA

Kemeraltı Sokağı’nda kültür ve tarih sohbetleri de yapılacak. Fuar boyunca saat 18.00 ile 20.00’de başlayacak 2 sohbete katılacak uzmanlar, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi avlusundaki Kemeraltı Sokağı Sahnesi’nde “İzmir ve Tarihi Kent Merkezi” hakkında önemli bilgiler paylaşacak. Kemeraltı Çarşısı’nda doğan ve dünya markası olan Eczacıbaşı, DYO ve Dalan fuara katılarak hikâyelerini fuar ziyaretçileri ile paylaşacak. İzmir Fuarı’na katılan Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın gelişimine yönelik hazırlanan projeler de ziyaretçilere aktarılacak. Fotoğraf sergileri, çocuk aktiviteleri ve spor etkinliklerinin de yapılacağı Kemeraltı Sokağı’nda, Kemeraltı Antikacılar Çarşısı’nın düzenleyeceği antika mezatı da yapılacak.

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı

TARİHİ KEMERALTI ÇARŞISI

İzmir’in merkezi konumunda olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, İzmir’in ve Türkiye’nin en popüler mekânları arasında yer alıyor. Kemeraltı ve yakın çevresinde, 3 binden fazla tescilli anıtsal ve sivil mimari örneği var. 2 bin 500 yıl önce kurulan sokak ve meydanda, hanlardan atölyelere, camilerden kiliselere, sinagoglardan okullara, çeşmelerden hamamlara, çok sayıda tarihi ve kültürel yapı var. Tarihi Kemeraltı Çarşısı, içindeki tüm dini ve tarihi değerleri ile Türkiye’nin en önemli kültür mozaikleri arasında yer alıyor.