Son dakika İzmir haberleri… Gaziemir Aktepe Emrez kentsel dönüşüm projesi başlıyor. Konuyla ilgili son haberler geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısının üçüncü oturumunda, Gaziemir’in en önemli sorunlarından biri olan kentsel dönüşümle ilgili önemli karara imza atıldı. Mecliste yapılan oylama ile Aktepe-Emrez mahallelerinde kentsel dönüşümün başlatılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzbeton arasında imzalanan protokol ve teknik şartname oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddesine göre, 122 hektarlık alanı kapsayan İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı olan Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabının İzbeton eliyle yapılmasına karar verildi. Kentsel dönüşüm bölgesinde 1. Etap olarak belirlenen 2348 ada, 1 parseldeki yapıları İzbeton şirketi inşa edecek.

Gündem maddesinin oylanmasının ardından söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kentsel dönüşüm için mecliste alınan kararın tarihi bir karar olduğuna vurgu yaptı. Başkan Halil Arda, “Seçimden sonra, belediyemizin şirketi İzbeton vasıtasıyla start vermemizin uygun olacağını Tunç başkanımızdan rica etmiştik. Bölge sakinlerinin 10 yılı aşkın sürede kentsel dönüşümden dolayı ihtiyaçları giderilmediği için mağdur olduğunu dile getirmiştik. Huzurlarınızda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e, bu karara imza atan meclis üyelerimize ve belediye bürokratlarına sonsuz teşekkür ediyorum. Müthiş bir çalışma yaptılar ve kentsel dönüşüm nihayet belediye şirketimiz vasıtasıyla başlıyor” dedi.

İzmir Gaziemir Aktepe Emrez kentsel dönüşüm projesi başlıyor

Emrez Mahallesindeki, İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen ve normal değerin 219 katı oranında radyasyon yayan radyoaktif atıklar konusunu da meclis toplantısında dile getiren Başkan Arda, “Yine bizim aynı bölgede Emrez Mahallesinde, İzmir’in Çernobil’i diye adlandırdığımız, eski kurşun fabrikasının alanında gömülü olan nükleer atıklarla ilgili bir sorunumuz var. Bunu da basında, televizyonlarda, büyükşehir meclis toplantısında defalarca dile getirdim. Ama o atıklar hala aynı yerde duruyor. Oranın da çok kısa sürede temizlenmesi gerekiyor” dedi.

son dakika izmir haberleri

izmir büyükşehir belediyesi halkın bakkalı