İzmir Girişimcilik Zirvesi etkinliği İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener zirvede yaptığı konuşmada, İzmir’in girişimcilik ve inovasyon başkenti olması için hedeflerinin olduğunu söyledi.

EN DOĞRU ŞEHİR İZMİR

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, İZTO tarafından organize edilen İzmir Girişimcilik Zirvesi’nin konuşmacıları Osman Kibar, Ayşegül İldeniz ve Mahmut Özgener oldu. Zirvede konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, ekonomik gerçeklere vurgu yaparak, önlerine sürekli ekonomiyle ilgili güncellenmiş rakamların geldiğini, rakamların uzmanlar tarafından yorumlandığında farklı senaryoların ortaya çıktığını ifade etti. Bu yorumlara göre strateji belirlediklerini kaydeden Özgener, teknolojiyi kullanan ve yatırım yapanların ise girişimciliği daha ileri taşıdıklarını kaydetti. Yatırım yapılacak en doğru şehirlerden birinin İzmir olduğunu söyleyen İZTO Başkanı Özgener, İzmir Ticaret Odası olarak, girişimcilik ve inovasyonun önünü açmak için çalışacaklarını söyledi. İzmir’in öncü bir şehir olması için hedeflerinin olduğunu kaydeden Özgener, İzmir’de yaşamanın ve üretmenin keyifli olduğunu dile getirdi.

İZMİR GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ OLACAK

İzmir’de bilim, sanayi, ticaret, teknoloji ve girişimcilik başlıklarıyla katılımcılara sunum yapan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, ülkemizin ekonomik büyümesine en büyük katkıyı sunan şehirlerden birinin de İzmir olduğunu söyledi. Girişimciliğin bu açıdan cazip olduğunu ifade eden Özgener, İzmir’de teknolojik gelişimlerden de söz ederek, AR-GE çalışmaları hakkında sayısal bilgiler paylaştı. İzmir Ticaret Odası’nın Girişimcilik Merkezi adıyla projesi olduğunu söyleyen Özgener, İzmir’i girişimcilik ve inovasyon merkezi haline getirmek ve girişimci sayısı arttırmak istediklerini söyledi. Özgener’in ardından katılımcılara seslenen Samumed CEO’su Osman Kibar ve Eczacıbaşı ile Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül İldeniz, iş alanları ve gelişmeler hakkında bilgiler paylaştı. İzmir Girişimcilik Zirvesi’nin bir diğer programı Fazıl Say Konseri olacak.