Son dakika İzmir haberleri… İzmir İl Emniyet Müdürlüğü nereye taşınacak sorusu yanıt buldu. Atatürk Kültür Merkezi’ne (İzmir AKM) taşınma hazırlıklarının ardından yoğun bir itirazla karşılaşan yetkililer geri adım attı ve emniyet binasının Konak İlçe Emniyet Müdürlüğüne taşınacağını açıkladı.

Depremde hasar gören İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binasının, geçici olarak Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) taşınmasının gündeme gelmesi ve ardından gelen açıklamaların ardından yeni bir gelişme yaşandı. İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, yeni İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binasının Alsancak’taki Eski Sümerbank arazisinde inşa edileceğini hatırlattı.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına taşınacak

Geçici olarak taşınılacak yerin belli olduğunu aktaran İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, “Şimdi yeni bir yer tespit edildi. Çankaya’da Konak İlçe Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu binaya taşınacağız. Bakanımız Süleyman Soylu ve valimiz yeni bina konusuna çok önem veriyorlar. Asıl binamız yapılınca da yeni binamıza geçeceğiz. İzmir’e çok yakışacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Şahne, geçtiğimiz temmuz ayında Mersin’den İzmir’e atandığını, bu sürede Kordon’undan Kadifekalesi’ne kenti tanımaya ve insanları ile tanışmaya çalıştığını ifade ederek, “İzmir Türkiye’nin üçüncü büyük kenti. Bizler polis teşkilatı olarak kentimizin güvenliğinden, vatandaşımızın huzurundan sorumluyuz. Tüm birimlerimizle bunu yerine getirmeye çalışıyoruz. Mehmet Şahne’nin ne yaptığı değil, teşkilatın başarısı önemli. Ben onları koordine eden bir yöneticiyim. Dün Mersin’deydim, bugün İzmir’de. Görev kutsaldır ve layıkıyla yerine getirilirse herkese mutluluk verir” şeklinde konuştu.

son dakika izmir haberleri