Yapımına 2010 yılında başlanan İzmir-İstanbul otoyolu projesinin kesin açılış tarihi belli oldu. Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, otoyol projesinin 192 kilometrelik bölümünün 4 Ağustos'ta açılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak açılışla İzmir ile İstanbul arasındaki mesafe 3,5 saate düşecek. Bugüne dek bir kısmı kullanıma açılan yolun geri kalan bölümü de açılarak proje tamamlanacak. Yol, 4 Ağustos tarihinden sonra kullanıma açılacak. Şimdiye kadar İzmir'e hizmet için çalıştıklarını ve bahanelerin arkasına sığınmadıklarını ifade eden Kırkpınar, projenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

PROJENİN BEDELİ 7 MİLYAR DOLAR

Daha önce yapılan açıklamada, İzmir-İstanbul Otoyol Projesi'nin bedelinin 10 milyar doları bulduğu ifade edilmişti. Otoyol, İzmir-İstanbul yolunu süre olarak kısaltmasının yanı sıra akaryakıt tasarrufunun da yapılmasını sağlayacak. Otoyolun kullanım bedeliyle ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, açılışın yapılacağı gün bununla ilgili bir açıklamada bulunması bekleniyor. Cumhurbaşkanı, kısa süre önce yaptığı açıklamada projenin yıl sonundan önce açılacağını belirtmişti.

PROJENİN EN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ

Yapımı 2016'da tamamlanan Osmangazi Köprüsü, aradaki mesafeyi kısaltan en önemli faktör olarak göze çarpıyor. İzmir-İstanbul arasındaki mesafeyi 78 kilometre azaltan köprünün kullanımı, bu yıl otomobiller için​ 103,05 TL olarak belirlendi. Otobanın tamamlanmasıyla birlikte İzmir-İstanbul arasındaki mesafe 515 kilometreden 404 kilometreye gerileyecek. Otoyolun tamamlanması için bugüne dek şantiyede ortalama 5 bin kişi çalıştı. Projenin tamamlanmasının ardından bu otoyol, bin kişi için de ekmek kapısı olacak.