İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan Kalem Adası, Türkiye’nin Maldivleri olarak biliniyor. Dikili Bademli Köyü açıklarında olan Kalem Adası, turkuaz denizi ve harika manzarası ile dikkatleri üzerine çekiyor. İzmir Kalem Adası nerede, nasıl gidilir? Ulaşım bilgileri ve Kalem Adası otel, tatil, konaklama bilgileri ortaya çıktı. Üzerinde Oliviera Resort Otel bulunan, tekne turlarının rotasında olan ve girişi ücretli olan Kalem Adası’nda otelde konaklayanlar için plajların ücretsiz olduğu biliniyor. Dikili Bademli Köyü’nden kalkan teknelerle ulaşılan Kalem Adası, İzmir’e 115 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İZMİR KALEM ADASI NEREDE?

İzmir Kalem Adası, İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademli Köyü açıklarında bulunuyor. İnce kumu ve göz alıcı plajı ile Türkiye’nin Maldivleri olarak biliniyor. Üzerinde sadece bir otel bulunan ve 30 odası ile hizmet verilen Kalem Adası’nın hikayesi çok eskilere dayanıyor. Milattan Önce 406 yılında Sparta ve Atina donanmalarının Kalem Adası’nın açıklarında savaştıkları biliniyor. Atina’nın bağımsızlığı için savaştığı ve Sparta’nın 200 gemisinin Kalem Adası çevresinde battığı dile getiriliyor. Bademli Köyü ile Midilli Adası arasında olan İzmir Kalem Adası, ana karaya 450 metre uzaklıkta bulunuyor.

izmir en iyi kahvaltı mekanları 2021

İZMİR KALEM ADASI NASIL GİDİLİR? ULAŞIM BİLGİLERİ?

İzmir Kalem Adası’na gitmek için Dikili ilçesi Bademli Köyü’nden ulaşım sağlanıyor. Daha önce mavi bayraklı en iyi 10 plaj arasında gösterilen, masmavi denizi ve yemyeşil doğası ile yeryüzünde bir cennet olan Kalem Adası, günbatımı manzarası ile de eşsiz bir dinlenme imkânı sunuyor. Dikili Kalem Adası’na Bademli’den tekneyle gidiliyor.

KALEM ADASI OTEL, KONAKLAMA, TATİL DETAYLARI

İzmir’in Dikili ilçesi Bademli Köyü açıklarında olan Kalem Adası’nın otel, konaklama ve tatil detaylarına gelecek olursak; Kalem Adasında Oliviera Resort Otel’i bulunuyor. Midilli Adası’nın harika manzarası ve lezzetli tatları ile Kalem Adası tatil için önemli alternatifler arasında bulunuyor.

izmir en güzel piknik yerleri alanları 2021