İzmir’in birçok ilçesi beyaza büründü. İzmir kar yağışı 2021, İzmir’de kar yağan yerler ve ilçeler belli oldu. İzmir’e kar yağacak mı, ne zaman yağacak? sorusu yanıt buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de, İzmir’i etkisi altına alan yağışların yaşamı olumsuz yönde etkilememesi için çalışmalarını sürdürüyor. Birçok ilçede, mahallede ve köylerde kar temizleme çalışmaları devam ederken, kar yağışının en yoğun olduğu ilçelerden olan Ödemiş’te de paletli ve tam teşekküllü özel kurtarma aracı hizmet veriyor. Özellikle İzmir’in yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının olduğu görüldü. Karaburun'da 1, Karabağlar'da 3, Seferihisar'da 2, Menderes'te 2, Menemen'de 8, Kemalpaşa'da 7, Buca'da 3, Bornova'da 6, Kınık'ta 15, Bergama'da 31 köy olmak üzere toplamda 78 köy ve mahalle yolunda kar küreme ile tuzlama çalışması yapıldı.

İzmir kar yağışı 2021 kar yağan yerler ve ilçeler

İzmir’de uzun bir aradan sonra kar yağan yerler arasına Tire de girdi. Yaklaşık 10 yıl aranın ardından Tire merkeze kar yağdı. 1 saat süren kar yağışı apartman çatılarını beyaz örtü ile kapladı. Tire’nin dağ köylerinde ise kar yağışının sürdüğü bilgisi paylaşıldı. İzmir’in Aliağa ilçesi de, İzmir 2021 kar yağan yerler ve ilçeler arasına girdi. Aliağa’da gün boyu devam eden kar yağışı eşsiz manzaralar ortaya çıkardı. Uzun yılların ardından Aliağa da beyaza büründü. Buca ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Belediye ekipleri çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. Ayrıca İzmir’in Bergama, Ödemiş, Kınık, Menemen, Kemalpaşa ve Beydağ ilçelerinde de kar yağışı oldu.

İzmir kar yağışı 2021

İzmir’e kar yağacak mı 2021 ne zaman yağacak?

İzmir’e kar yağışının devam edeceği meteoroloji tarafından paylaşıldı. İzmir’in özellikle yüksek kesimlerinde kar yağışının süreceği bildirildi. İzmir’in kıyı kesimlerinde yer alan ilçe merkezlerine ise kar yağışının beklenmediği kaydedildi. Konak, Karşıyaka, Bornova, Gaziemir, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Bayraklı, Çeşme, Urla ve Seferihisar ilçe merkezlerine de kar yağışı beklenmiyor.

İzmir’e kar yağacak mı 2021 ne zaman yağacak?