Son dakika İzmir Karabağlar haberleri… İzmir Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi 3. etap son durum detayları ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZBETON’un ihale sürecine dâhil olmasıyla kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Karabağlar’daki 32 hektarlık Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmaları için 28 Ocak’ta İZBETON ile sözleşme imzalanacak. Aynı gün kentsel dönüşüm projesi kapsamında bölge halkının hizmetine sunulacak, içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu sosyal tesislerin temeli de atılacak. Binanın 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

İzmir Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi 3. etap son durum

İzmir Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi 3. etap son durum bilgileri ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Örnekköy ve Gaziemir Aktepe Emrez dönüşüm alanlarında yaklaşık bin 300 konutun yapımı için İZBETON ile protokol imzaladık. Şimdi de Uzundere’de üçüncü etap için masaya oturacağız” dedi.

İzmir’in tam altı bölgesinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde daha güvenli konutlar, daha sağlıklı sosyal alanlar ve daha güzel bir yaşamı hedeflediklerini söyleyen Başkan Soyer, “Uzundere’de yapacağımız ve içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunacağı Belediye Hizmet binasını bölgenin çocukları, gençleri ve kadınlarının hizmetine sunacağız. Altı bölgede toplam 248 hektar alanda yaklaşık 20 bin 600 hane yerinde dönüşümle aynı zamanda altyapısı yenilenmiş yaşam alanlarına kavuşacak” dedi.

Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi detayları

Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi alanında birinci ve ikinci etabı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, 744 konut ve 73 işyeri olmak üzere 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim etti. Dördüncü etapta ise hak sahipleri ile sözleşme imzalanarak tapu devirleri yapıldı, kura çekim hazırlıkları devam ediyor. Uzundere’de etaplar halinde süren proje tamamlandığında toplamda 3 bin 800 birim konut, ticaret, ofis ve otel kompleksi olacak. Proje kapsamında bölge iki sosyal kültürel merkez ve açık pazar alanı, yaklaşık 67 bin metrekare büyüklüğünde rekreasyon alanı ve yeşil alan, 81 bin metrekare yol ve otopark alanı kazanacak.

son dakika izmir haberleri