Son dakika İzmir haberleri… İzmir Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi son dakika bilgisi geldi. Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi 3. Etap tahliye süreci devam ediyor. İzmir’de altı bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm alanında 3. etabın tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çalışmaları yerinde inceledi. Tahliye çalışmalarının yüzde 70’inin tamamlandığını söyleyen Başkan Soyer, “Uzundere üçüncü etap kapsamında mevcutta 167 yapıda 381 bağımsız birim bulunuyor. Şubat sonunda yapılan yer tesliminin ardından tahliye çalışmalarına başladık. Şu ana kadar 105 yapıda 223 bağımsız birimin tahliyesi yapıldı. Geriye kalan yapıların tahliyesini de kısa zamanda bitireceğiz” dedi.

İzmir Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi son dakika

İzmir Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi son dakika bilgisi geldi. Tahliye çalışmalarının başlamasından bu yana 90 hak sahibine Uzundere Toplu Konutları’ndan geçici konut imkânı sağladıklarının altını çizen Başkan Soyer, “Tahliyesi yapılan 147 bağımsız birim için de kira ödemeleri Belediyemizce karşılandı. Tahliye çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte toplamda 248 bağımsız birime kira ödemesi de tarafımızca karşılanacak” ifadelerini kullandı.

Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi 3. etap

Karabağlar Uzundere kentsel dönüşüm projesi 3. Etap detayları ortaya çıktı. Başkan Soyer İZBETON’u ihale sürecine dâhil edip ve iş insanlarının kurduğu yapı kooperatiflerini devreye alıp kentsel dönüşümü hızlandırdıklarını ifade ederek, “İzmir’in kentsel dönüşüm sorununu kökünden çözmeye kararlıyız. İzmir’de depreme dayanıklı, güvenli ve sağlıklı mahalleler oluşturuyoruz. Bizim kentsel dönüşüm sürecinde en önem verdiğimiz nokta dönüşümde doğru ve adil olanı yapmak; kimseyi yerinden, mahallesinden, komşusundan ayırmamak. Uzlaşıyla, anlaşarak, danışarak, birlikte karar vererek bu işi söz verdiğimiz gibi bitireceğiz” şeklinde konuştu.

İzmir’de kentsel dönüşüme giren mahalleler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dört farklı kentsel dönüşüm alanında uzlaşma görüşmeleri ile inşaat yapımı ve yeni ihale etapları için çalışmalarına devam ediyor. Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda ilk iki etapta 817 bağımsız birimin, Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etapta 143 bağımsız birimin yapımı tamamlandı. İnşaatı tamamlanarak teslim edilen etaplarda hak sahipleri yeni konut ve iş yerlerinde yaşamaya başladı.

  • Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda üçüncü etap kapsamında bin 422,
  • Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda ikinci, üçüncü ve dördüncü etaplar kapsamında bin 208,
  • Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etapta bin 28,
  • Gaziemir Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etapta 300 bağımsız birim olmak üzere toplamda 3 bin 958 bağımsız birimin yapım ihalesine/protokolüne ilişkin süreçler tamamlanarak yer teslimi yapıldı ve yapıma yönelik faaliyetlere başlandı.

Uzundere dördüncü etap, Gaziemir ikinci etap ve Örnekköy beşinci etapta yapılacak yaklaşık 2 bin 215 bağımsız birimin inşaatı için de önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkılması hedefleniyor. Ayrıca Ballıkuyu ve Çiğli Güzeltepe’de hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 28 Ocak’ta Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmalarını başlatmak için belediyenin şirketi İZBETON ile protokol imzalamıştı. Proje kapsamında bölge halkının hizmetine sunulacak, içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu sosyal tesislerin temeli de atılmıştı.

son dakika izmir haberleri