Son dakika İzmir Karşıyaka haberleri… İzmir Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 4. Etap Lansmanı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 380 konut ve 27 işyerini kapsayan dördüncü etabın lansmanına katıldı. Tanıtım toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projede işbirliği yaptığı S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi’nin satış ve tanıtım ofisinin açılışı da yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON, altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği dördüncü etapta inşaatın başlaması için 7 Ocak’ta “S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi” ile sözleşme imzalamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 100 uzlaşı, yerinde dönüşüm ve “Büyükşehir güvencesi ve garantörlüğü” ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 4. Etap

İzmir Karşıyaka Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 4. Etap lansmanında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilerin ortaya koyduğu dayanışma ruhuyla 30 Ekim depreminin yaralarının hızla sarıldığını belirtti. Başkan Soyer, “Eskiler der ki: ‘Usta terzi dar kumaştan bol gömlek diker.’ Biz de bu sözden aldığımız ilhamla İzmir’in kördüğüm olmuş kentsel dönüşüm sorununu sabırla, ilmik ilmik çözüyoruz. Kentsel dönüşümü bolluk koşulları altında değil, döviz tavan yapmışken, inşaat sektörü son dönemin en zor günlerini yaşarken, ekonomi büyük bir buhrana sürüklenirken gerçekleştiriyoruz. Üstelik bir noktada, iki mahallede ya da üç yerde değil, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli Güzeltepe, Gaziemir ve Örnekköy’de” dedi.

İZBETON güçlü bir aktör haline geldi

İzmir’in tam altı bölgesinde depreme dayanıklı yeni mahalleler kurduklarını söyleyen Başkan Soyer, “Bunun için İZBETON’u İzmir’in kentsel dönüşümünde güçlü bir aktör haline getirdik. İZBETON sayesinde içinde bulunduğumuz çok zor ekonomik koşullara rağmen vizyonumuzu hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda yaklaşık 6 bin İzmirli yaşıyor. Vatandaşlarımızın tamamına yakınıyla uzlaşı sağlayarak tapuları proje kapsamına aldık. 18 hektarlık bu alanda etaplar halinde 3 bin 520 adet konut ve 338 adet işyeri inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümü sadece yaşlı yapı stokunu azaltmak olarak görmediğini vurgulayan Başkan Soyer, “Kentsel dönüşüm ile Örnekköy’e 68 bin metrekare yeşil alan ve 20 bin metrekarelik sosyal donatı kazandırıyoruz. 3 bin 500 metrekare kapalı spor alanı ve 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip iki katlı pazaryeri kuruyoruz.” şeklinde konuştu.

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 4. Etap detayları

Örnekköy dördüncü etap projesinin 54 bin 635 metrekare inşaat alanına sahip üç bloktan oluştuğunu aktaran Başkan Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projede yükleniciye ait 202 adet konut ve 15 adet iş yeri mevcut iken, belediyemize ait 178 adet konut ve 12 adet iş yeri, yani toplam 407 bağımsız bölüm bulunuyor. İşin muhammen bedeli ise 167 milyon 528 bin 903 lira.”

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda birinci etap kapsamında 130 konut ve 13 işyerinin anahtar teslimi yapıldı. 170 konut ve 20 iş yerini kapsayan ikinci etap yapım çalışmaları ise sürüyor. Üçüncü etap çalışmalarının tamamlanmasıyla 584 konut ve 27 işyeri daha hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

son dakika izmir haberleri