İzmir Kemalpaşa metro hattı projesi ne zaman başlayacak sorusu yanıt buldu. İzmir Otogar Kemalpaşa metrosu durakları yerleri belli oldu. 179 kilometrelik raylı sistem ağını geliştirmek için Narlıdere Metrosu inşaatını yüzde 77 oranında tamamlayan, Çiğli Tramvayı inşaatına başlayan ve Buca Metrosu için bu yıl kazma vurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  metro ve raylı sistem hattını Kemalpaşa ilçesine uzatmak için de harekete geçti.

27,5 kilometrelik İzmir Otogar-Kemalpaşa Metrosu  hattı için proje ihalesinin ilk aşaması gerçekleşti. İhaleye 7 firma katılarak ön yeterlilik dosyalarını sundu.

İzmir Kemalpaşa metro hattı projesi ne zaman başlayacak

İzmir Kemalpaşa metro hattı projesi ihalesinin ikinci aşamasında, ön yeterlilik sağlayan firmalar listeye alınarak projeyi hangi  yöntemleri kullanarak yapacaklarını detaylı olarak sunacaklar. 3. aşama ihalede ise mali teklifler açılacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardandan başlayacak proje çalışmaları iki yılda bitirilecek.

Tunç Soyer’den İzmir metroları ile ilgili son durum açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de raylı sistem ve metrolardaki son durumu açıkladı. Başkan Tunç Soyer’in dikkat çektiği konular şunlar oldu;

  • Pandemiye rağmen Narlıdere Metro Hattı inşaatı  takviminde işlemeye devam etti.
  • Çiğli Tramvayı inşaatına başladık.
  • Karabağlar-Gaziemir Metro Hattı için de proje çalışmalarımız sürüyor.
  • 1 milyar 70 milyon avro bütçesi ile İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak Buca Metrosu’nun son aşama ihalesini 6 Eylül'de yapıyoruz. Bu yıl Buca Metrosu inşaatına başlamayı planlıyoruz.
  • Asıl hedefimiz kent içi ulaşımda otomobil kullanımını en aza indirerek toplu taşıma sistemlerini geliştirmek.
  • ‘İzmir’i demir ağlarla öreceğiz’ demiştik.
  • Şimdi de Otogar-Kemalpaşa Metro Hattı için proje çalışmalarına başlayacağız.
  • İzmir halkına verdiğimiz bu sözü bir bir yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz.
  • Bu proje Kemalpaşa’yı ileriye taşıyacak,  bu projenin startını verecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

İzmir Kemalpaşa metro hattı projesi ne zaman başlayacak Otogar Kemalpaşa metrosu durakları

İzmir Otogar Kemalpaşa metrosu durakları

Kemalpaşa trafiğine nefes aldıracak, Kemalpaşa ile Bornova arasındaki sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak metro hattı 19 istasyondan oluşacak. İzmir Otogar Kemalpaşa metrosu durakları şunlar olacak;
Otogar, Işıkkent, Bornova Sanayi, Pınarbaşı, Ambarlar, Kavaklıdere, Ulucak, Kemalpaşa Devlet Hastanesi, Kemalpaşa Merkez, Kemalpaşa Belediyesi, Kemalpaşa Üniversitesi ile Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nden geçecek.

Hat, İzmir Otogarı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapımı planlanan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı ile Otogar-Halkapınar Hafif Raylı Sistem hattına entegre olacak.

son dakika izmir haberleri