Son dakika İzmir haberleri… İzmir Konak Belediyesi’nden Gültepe Kentsel Dönüşüm projesi açıklaması geldi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dönüşüm bölgesindeki 14 mahallenin muhtarı ile bir araya geldi. Toplantı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya Çınartepe Mahallesi, Atamer Mahallesi, Millet Mahallesi, Murat Mahallesi, Trakya Mahallesi, Anadolu Mahallesi, Saygı Mahallesi, Mehmet Akif Mahallesi, Ulubatlı Mahallesi, 26 Ağustos Mahallesi, Yavuz Selim Mahallesi, Zeybek Mahallesi, Huzur Mahallesi ve Cengiz Topel Mahallesi muhtarları katıldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, muhtarların sorularını cevapladı ve kentsel dönüşüm sürecinde gelinen son durum hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konak Belediyesi Gültepe kentsel dönüşüm projesi açıklaması

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm aşamalarda muhtarları bilgilendireceklerini ve süreci şeffaf şekilde yöneteceklerini dile getirdi. Muhtarların samimiyetine ve yaklaşımına canı gönülden inandığını, kendilerinin de bu işte samimi olduklarını, Konak’ın görünüşünü değiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Batur, bu projeyi Konak ilçesinde yaşanan insanları üzerek yapmayacaklarını dile getirdi.

Parselasyon planlarının tamamlanmasının ardından askıya Gültepe’de çıkacağını ve vatandaşın mesajla bilgilendirileceğini aktaran Başkan Abdül Batur, Muhtarların isteği doğrultusunda bölgedeki mahallelerde mahalle sakinlerine yönelik bilgilendirme toplantılarının da bir süre sonra başlayacağını söyledi.

Gültepe kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak son durum

Başkan Batur, parselasyon planları ilgili ihalenin yapıldığını, ihalenin duyurusunun da yapıldığını, tüm sürecin şeffaf bir şekilde ilerlediğini, bunun teknik bir iş olduğunu ve teknik bir hizmet alımı yapılacağını, parselasyon planının ise en geç 8 ay içinde tamamlanacağını dile getirdi.

Daha sonra askıya çıkacaklarını, hisseli tapuların en yakın imar adasında değerlendirileceğini, askıya çıkıldığında asıl taleplerin ortaya çıkacağını söyleyen Başkan Batur, planların askıya çıktığında vatandaşa mesaj gönderilerek bilgilendirme yapılacağını ve bölgede mutlaka teknik bir büro açacaklarını kaydetti. Konaklılara devamlı bilgi verileceğini söyleyen Başkan Batur, konuyla ilgili muhtarların sorularını da yanıtladı.

son dakika izmir haberleri