Son dakika İzmir Konak haberleri… İzmir Konak Belediyesi’ne rüşvet operasyonu yapıldı, operasyonda 4 zabıta gözaltına alındı. Olay geçtiğimiz günlerde Konak ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Konak Belediyesi’nde görevli ruhsat denetim personeli Y.K., ruhsat alımı yapmak isteyen bir iş yeri sahibinin savcılığa giderek şikayetçi olması üzerine polis ekipleri tarafından takibe alındı.

İzmir Konak Belediyesi personeline rüşvet operasyonu

İzmir Konak Belediyesi’nde görevli 4 zabıtaya yapılan rüşvet operasyonu detayları ortaya çıktı. Seri numaraları alınmış paraları özel aracında teslim aldığı öne sürülen Y.K., burada Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suç üstü yakalanarak gözaltına alındı. İş yeri sahibinin beyanı üzerine olayla ilgisi bulunduğu şüphesiyle 3 kişi daha gözaltına alındı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi

Konak Belediyesinden rüşvet açıklaması

Öte yandan yaşanan olayla ilgili Konak Belediyesinden açıklama yayımlandı. Açıklamada şu sözlere yer verildi: "Medyamıza yansıyan Konak’ta Rüşvet Operasyonu içerikli haberlerle ilgili Kamuoyunu doğru bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle, Ruhsat Denetim Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan bir kamu personelinin karıştığı söz konusu olay tamamen münferit bir durumdur. Bir kamu çalışanımız, yükümlülüğünün dışında hareket etmiş, bunun sonucu da Emniyet Güçlerimizce suçüstü yapılmıştır. Kamu çalışanımız yine görev ve yükümlülüğüne aykırı bir şekilde ruhsat dosyasını da yanına alarak götürmüş ve dosya, polisin suçüstü yaptığı sırada özel aracında bulunmuştur.

Bir kişinin görev ve yükümlülüklerinin dışına çıkması sonucu gerçekleştirdiği kanunsuz eylemlerin, çalıştığı kuruma mal edilemeyeceği açıktır. Bundan dolayı, Ruhsat Müdürlüğümüzdeki bir çalışanın görev bilincinin dışında hareket etmesi hiçbir şekilde Konak Belediyesi’nin kurumsal yapısını itibarsızlaştırmak için malzeme yapılamaz. Söz konusu personel ile ilgili olay öğrenildiği andan itibaren Belediye Teftiş Kurulumuzdan müfettişler Başkanlık talimatıyla görevlendirilmiş olup Ruhsat Müdürlüğü’nde de idari soruşturma başlatılmıştır.”

son dakika izmir haberleri