İzmirli Gizem Kılıç (20), 12 yaşında trafik kazası geçirmiş ve ince bağırsakları zarar görmüştü. 2010 yılında kök hücre nakli ile birlikte ince bağırsak nakli yapılan Gizem Kılıç’a 2014 yılında yeniden ince bağırsak nakli yapıldı. Nakledilen organın görevini yapmadığı ve üçüncü kez ince bağırsak nakli olması gerektiği söylenen 20 yaşındaki Gizem Kılıç, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada, 14 Kasım 2018’de hayatını kaybetti. Sosyal medyada yayınladığı mesajlarla gündeme gelen Gizem Kılıç’ın bir de vasiyeti vardı. Kızının ölmeden önce kendisine söz verdirdiğini söyleyen anne Aysel İşlek, 9 Kasım’da Organ Bağış Haftası kapsamında “Başka Gizemler ölmesin, yaşat ki yaşayasın” adlı etkinlik düzenleyeceklerini söyledi. Konak Meydanı’nda yapılması planlanan etkinlikte organ bağışı kampanyası düzenlenecek.

9 KASIM’DA KONAK MEYDANI’NDA

Gizem Kılıç’ın annesi Aysel İşlek, Konak Meydanı’nda saat 12.00’de başlayacak etkinlikle ilgili olarak, organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Etkinlik yerinde organ bağışı stantları ve Kızılay’ın aracının da olacağını söyleyen anne Aysel İşlek, 9 Kasım’da ‘başka Gizemler ölmesin’ diye haykıracaklarını söyledi. İzmir’de çok sayıda etkinlik düzenlendiğinden dolayı Cumhuriyet Meydanı yerine Konak Meydanı’nı seçtiklerini söyleyen Aysel İşlek, Cumhuriyet Meydanı’nın Gizem için önemli olduğunu, ölüm riski olmasına rağmen son isteği olarak Cumhuriyet Meydanı’nda ülkücü yemini ettiğini söyledi.

ORGAN BAĞIŞI DUYARLILIĞI

Organ bağışı konusunda çalışmalarının devam edeceğini söyleyen anne Aysel İşlek, herkesin bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini söyledi. Sessiz çığlıkların çok fazla olduğunu, bu çığlıkları duymamız gerektiğini, başka hayallerin bitmemesi, başka Gizemlerin ölmemesi için organ bağışı konusunda duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Aysel İşlek, herkesin bu sosyal sorumluluğa el atması gerektiğini söyledi.