İzmir Körfez Festivali 2019 programı açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında düzenlenen yarışlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in düdüğü ile başladı. Başkan Soyer, sadece kadın yarışçılardan oluşan Cygnus teknesi ile yarışlara katıldı.

İZMİR ARKAS KÖRFEZ YARIŞI BAŞLADI

İzmir Körfez Festivali’nde İzmir Arkas Körfez Yarışı, Karşıyaka Yelken Kulübü’nün ev sahipliğinde düzenlenen yelken yarışları ve kano ile kürek yarışları düzenleniyor. İzmir Körfezi’ni şenlendiren yarışların başlangıç düdüğünü ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çaldı. Kano yarışlarıyla başlayan festival, Pazar günü sona erecek. Başkan Soyer yarışlar öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Bernard Arkas ve Akif Sezer’in de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Soyer, İzmir Körfez Festivali’ne 47 tekne, 400 yelkenci, 160 kanocu ve 160 salma sınıfı sporcusunun katıldığını kaydetti. İzmir için güzel bir gün yaşandığını söyleyen Başkan Soyer, yarışlara katılacağı için heyecanlı olduğunu dile getirdi.

İzmir Körfez Festivali 2019

TARİHİ HAVAGAZI FABRİKASI’NDA ÖDÜL TÖRENİ

Toplantının ardından İzmir Arkas Körfez Yarışı başladı. Başkan Soyer’in de katıldığı yarışlar, Gündoğdu Meydanı, Hilltown Seyir Terası, Alsancak Vapur İskelesi, Göztepe Vapur İskelesi, Konak Pier, Konak Vapur İskelesi, Alaybey ve Bostanlı Vapur İskelesi’ne kadar uzanan sahil boyunca izlendi. Sosyal medyada #İzmirPupaYelken etiketini kullanan İzmirliler, festivalin renkli görüntülerini paylaşıyor. Yarışların galibi yarın belli olacak ve akşam saatlerinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda kupa töreni düzenlenecek.

İzmir Körfez Festivali 2019