Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü yapılan testlerin, vaka ve ölüm sayılarının açıklanması için basın toplantısı düzenledi. Bakan Koca, bugün ilk kez şehirlerde bulunan vakaların hangi bölgelerde yaşadığının tespit edildiği görselleri de basın mensuplarıyla paylaştı. İzmir'de bin 105 kişinin koronavirüse yakalandığını dile getiren Fahrettin Koca, şimdiye kadar İzmir'de 27 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. İzmir için paylaşılan koronavirüs görselinde, vakaların genel olarak şehir merkezine yakın bölgelerde olduğu göze çarptı.

İZMİR KORONAVİRÜS RİSK HARİTASI AÇIKLANDI

İzmir'de koronavirüs vakalarının en çok Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Konak, Balçova, Narlıdere ve Gaziemir'de tespit edildiği görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her basın toplantısında olduğu gibi vatandaşların kendilerini izole etmeleri gerektiğini, virüsle ancak bu şekilde başa çıkabileceklerini yineledi. Hastalığın ilk çıktığı dönemde yaşlıların tehlikede olduğu yönünde tanımlama olduğunu ancak şu anki süreçte gençlerin de hayatını kaybettiğini belirten Fahrettin Koca, aşı çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti.

Bakan Koca, bugün 76 kişinin yaşamını yitirdiğini ve toplamda hayatını kaybeden kişinin 725'e ulaştığını söyledi. Fahrettin Koca ayrıca erkeklerin vaka sayısı olarak kadınlardan daha fazla olduğunu vurguladı.