İzmir’de üreticiyi ve tüketiciyi aracısız olarak buluşturan ikinci üretici pazarı Kültürpark’da açıldı. İlk üretici pazarı olan Kadifekale Pagos Üretici Pazarı geçtiğimiz aylarda açılmıştı. İzmir Tarım Festivali’nde açılışı yapılan Kültürpark Üretici Pazarı, her Çarşamba günü Kültürpark Lozan Kapısı girişinde kurulmaya devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından açılışı yapılan üretici pazarında yerli ve doğal ürünler çiftçiler ve üreticiler tarafından, kurulacak stantlarda sergilenecek.

İZMİR’DE İKİNCİ ÜRETİCİ PAZARI AÇILDI

Kültürpark Üretici Pazarı’nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çağımızdaki en büyük sorunlardan birinin, kır ve kent arasındaki ilişkinin kopmuş olması olduğunu söyledi. Dünyanın gıda devlerini eleştiren Başkan Soyer, büyük firmaların kır ve kent arasındaki duvarın daha da büyümesi için seferber olduğunu, gıda özgürlüğünün tesis edilmesi için bu duvarların yıkılması gerektiğini dile getirdi.

KÜLTÜRPARK ÜRETİCİ PAZARI SERVİS BİLGİLERİ

Kültürpark Üretici Pazarı Lozan kapısı girişinde her Çarşamba kurulacak. Taze meyve ve sebzelerden geleneksel ürünlere, köy ekmeğinden zeytinyağına, doğal baldan pekmeze, lezzetli ürünlerin yer alacağı üretici pazarında köylü ve çiftçiler aracısız olarak ürünlerini satabilecek. Kültürpark Üretici pazarına her Çarşamba İzmir’in farklı noktalarından sabah saatlerinde servisler kaldırılacak. Mavişehir Ege Park, Bornova Meydan, Fahrettin Altay Metro, Yeşilyurt İZSU, Gaziemir Belediyesi ve Şirinyer Migros önünden Kültürpark Üretici Pazarı’na servisler gidecek. Bu merkezlerden kalkan servisler, Karşıyaka İskelesi, Üçkuyular Metro ve Göztepe Parkından da geçecek.