İzmir Menderes’te Menderes Belediyesi tarafından Deve Güreşi Festivali yapılacak. 5. kez düzenlenecek festival Menderes Cumaovası Çileme Köyü’nde yapılacak. 23 Şubat 2020 Pazar günü saat 11.00 ile 18.00 arasında düzenlenecek olan Menderes Deve Güreşi Festivali için hazırlıklar devam ediyor. 2020 Menderes Deve Güreşi Festivali ne zaman? Sorusu yanıt buldu. Menderes Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Deve Güreşleri Festivali için belediyenin tüm müdürlükleri harekete geçti.

DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ 2020 CUMAOVASI’NDA YAPILACAK

Menderes Belediyesi ekipleri Cumaovası Çileme Köyü’nde festival alanı hazırlıklarına devam ediyor. Otopark alanından satış alanına, güreş alanından izleme alanlarına kadar birçok farklı başlıkta çalışmalar yapılıyor. Festivale Ege Bölgesinin dört bir yanından 80 deve katılacak. Menderes Deve Güreşi Festivali 2020 programı ise gün boyu devam edecek. Festivalde ayrıca Yörük kültürüne dair çeşitli etkinlikler de yapılacak.

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KAYALAR’DAN AÇIKLAMA

Festival hakkında konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Menderes’te Yörük kültürünü yaşatmak için bu festivale imza attıklarını, hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Festivalin ve etkinliklerin ücretsiz olduğunu kaydeden Başkan Kayalar, 23 Şubat Pazar günü Çileme Mahallesi’ne herkesi davet ettiklerini dile getirdi.