İzmir’in Menderes ilçesinde Ekim ayının başında yapılan sünnet düğününde dansöz oynatılmış ve dansözün uygunsuz görüntüleri sebebiyle aile ve dansözler hakkında davalar açılmıştı. Olayla ilgili ayrıca çocuğun ailesi ve dansözler gözaltına alınmıştı. Yaşanan yeni gelişmede, sünnet olan çocuğun ailesi, ortaya çıkan uygunsuz görüntülerden dansözlerin sorumlu olduğunu kaydetti.

MENDERES SÜNNET SKANDALINDA GELİŞME

İzmir Menderes’te açık alanda yapılan sünnet düğününde, twerk dansı olarak bilinen dansı oynayan ve uygunsuz görüntüleri infial yaratan dansözler hakkında şikâyetler yapılmış ve ardından davalar açılmıştı. Çocuğun ailesinden 3 kişi ve dansözlerin gözaltına alınması ile sonuçlanan skandal sonrasında, ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘uygunsuz davranış’ gibi suçlamalarla dava açılmıştı. Menderes’te devam eden davanın duruşması yapıldı.

AİLE DANSÖZLERİ SUÇLADI

Sünnet düğününü düzenleyen, baba F.K., anne A.K., amca H.K. ve dansözlerden G.Y., M.M. ve G.K. duruşmaya katıldı. Sünnet olan çocuğun babası F.K., yaptığı savunmada suçunun olmadığını söyledi. Baba ve anne, oğluna karşı işlenen suçtan dolayı dansözlerden şikayetçi olduklarını söyledi. Amca H.K. ise dansözleri kendisinin bulduğunu söyledi. Dansözlere 1200 TL ödediklerini kaydeden H.K., dansözlerin köçek oynayacağını, ortaya çıkan uygunsuz görüntülerden haberleri olmadığını dile getirdi.

DANSÖZLERİN SÜNNET SAVUNMASI

Dansözlerden G.Y. ise, çocuğun babası ve amcasının çalıştığı yere geldiklerini, kendisinin oryantal oynayacağını, diğer iki dansözün ise yabancı müzikle dans edeceklerini söylediğini iddia etti. Görüntüleri daha sonra gördüklerini kaydeden G.Y., dansın sünnet düğününe uygun olmadığını anladıklarını, erkeklerin tarafında dans ettikleri için durumu fark edemediklerini söyledi. Bir diğer dansöz G.K. ise, uygunsuz dansı kabul etti. G.K., alkolün etkisinden dolayı görüntülerin ortaya çıktığını, kendilerinde olmadığını söyledi. 3 dansöz hakkında daha önce verilen yurt dışı yasağı kaldırıldı ve duruşma ileri bir tarihe ertelendi.