İzmir’in Menderes ilçesinde 31 Ağustos 2019’da düzenlenen sünnet düğününe 3 dansçı katılmış ve twerk olarak bilinen uygunsuz dansları ile infial yaratmışlardı. Çocukların gözü önünde uygunsuz dans eden şüpheliler önce gözaltına alınmış, daha sonra ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı. Çocuğun anne ve babası ile amcası hakkında da, 3 dansçı ile birlikte dava açılmıştı. Menderes 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sünnet çocuğunun annesi ve babası ile amcası ve avukatları katıldı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bir avukatın da hazır bulunduğu duruşmaya dansçılar G.Y., G.K ve M.M. katılmadı.

ANNE A.K. ÜZGÜN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Sünnet çocuğunun annesi A.K., dansçıların ne şekilde dans edeceklerine dair bilgisi olmadığını savundu ve dans başladıktan sonra müdahale ettiklerini söyledi. Orkestracının 1,5 dakika sonra bitecek demesi üzerine oğlunun sünnet düğününde sorun yaşanmasın diye yerine oturduğunu kaydeden anne A.K., yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdi. Sünnet çocuğunun anne, baba ve amcasının avukatı, müvekkillerinin dansın içeriği ile ilgili bilgileri olmadığını savundu ve beraat talep etti.

DANSÇI G.K.’YE 10 AY HAPİS CEZASI

Yapılan değerlendirmelerin ardından karar veren mahkeme, anne, baba ve amca ile dansçılar G.Y. ve M.M.’nin beraatine karar verdi. Mahkeme, sanık G.K.’nin ise hayasızca hareketlerde bulunma suçundan 1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığın duruşmadaki hali ve suçunu ikranının lehine hafifletici sebep sayılarak cezasının 10 aya indirilmesine karar verdi. G.K. hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması da ayrıca kararlaştırıldı.