İzmir’de ve tüm yurtta FETÖ operasyonları, soruşturmalar ve gözaltılar sürüyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, İzmir merkezli 30 ilde yürütülen FETÖ soruşturmasından yeni gözaltı kararları çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik operasyonda 59 kişi gözaltına alındı. Emniyet birimleri tarafından gözaltına alınan 59 şüpheliden 13’ü mahkemece tutuklandı.

59 ŞÜPHELİDEN 13’Ü TUTUKLANDI

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce haklarında yakalama kararı bulunan ve geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla gözaltına alınan 59 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. İçlerinde 9 muvazzaf asker bulunan 59 FETÖ şüphelisi adliyeye sevk edildi. FETÖ şüphelisi 13 kişi Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklandı. Diğerleri hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

3 ASTSUBAY FİRARİ, 1 ÜSTEĞMEN VE 2 ASTSUBAY İSE YURT DIŞI GÖREVİNDE

Diğer taraftan, haklarında yakalama kararı bulunan zanlılardan, TSK’dan ihraç edilen 3 astsubayın firari olduğu, 1 üsteğmen ile 2 astsubayın da yurt dışı görevinde bulunduğu bildirildi.