Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdiklerini, bu eleştirilere ise Başkan Soyer’in eşi Neptün Soyer’in cevap verdiğini dile getirerek eleştirilerini sürdürdü. Büyükşehir Belediyesi’nin “Süt Kuzusu Projesi” hakkında eleştiride bulunan Hamza Dağ’a yanıtı Neptün Soyer vermiş ve kendilerinin akçeli işlerle ilgilenmediklerini dile getirmiş, Milletvekili Dağ’ı kahve içmeye davet etmişti. Muhataplarının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu söyleyen Hamza Dağ, Köy-Koop’un bir faaliyetinin kendilerinin muhatabı olmadığını, yaptığı açıklamada parasal bir konuya değinmediğini ancak Köy-Koop Başkanı olan Neptün Soyer’in dile getirdiği “Parayla işimiz yok” açıklamasını bu manada garipsediklerini ifade etti.

KAHVE DAVETİNE OLUMLU CEVAP

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının eşine hem kadın hem de belediye başkanının eşi olmasından dolayı saygı gösterdiklerini kaydeden Milletvekili Dağ, diğer taraftan ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nepotizm noktasında yaptığı bir hareketin İzmirlilerin kabul edebileceği bir hareket tarzı olmadığını söyledi. Milletvekili Dağ, Neptün Soyer’in Tunç Soyer ile birlikte kendilerini Şato’da kahve içmeye davet etmesi durumunda buna hayır demeyeceğini söyledi.

“SÜTLER TİRE’DEN DEĞİL BALIKESİR’DEN ALINIYOR”

Eleştirilerinin temelinde sütlerle ilgili aldıkları şikayetlerin olduğunu kaydeden İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sütlerin Balıkesir’deki fabrikalardan satın alınmasını ve Neptün Soyer’in başkanı olduğu Köy-Koop’un süreci yürütemediğine ilişkin eleştirilerde bulunduklarını dile getirdi. 9 yıldır İzmir Milletvekili olduğunu, Aziz Kocaoğlu’nun da birçok faaliyetini eleştirdiklerini kaydeden Dağ, Süt Kuzusu projesi ile ilgili daha önce eleştirecek bir konu olmadığını, zira o dönemde sütlerin Tire’den alındığını söyledi.

“SALGIN SÜRECİ MAZERET OLAMAZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinin bahane üretmemesi gerektiğini kaydeden Milletvekili Dağ, 1 yıldan daha fazla bir dönemin geride kaldığını, seçim sürecinde vaatlerin verildiğini, vaatlerinin çoğunun yapılmadığını dile getirdi. 4 yıl boyunca salgın sürecinin mazeret olarak ortaya konulamayacağını söyleyen Milletvekili Dağ, İzmirlilerin hizmet beklediğini dile getirdi.