Corona virüsü Türkiye’de görüldükten sonra herkes okullar tatil olacak mı? Sorusunu sormaya başladı. İzmir’de okullar tatil mi 2020? Sorusuna cevap aranıyor. Okulların tatil olup olmayacağına karar verilecek kritik toplantı Beştepe’de başlamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine üyeleri ile toplantı yapıyor. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın okulların tatil olup olmadığı hususunda açıklama yaptı.

2020 İZMİR’DE OKULLAR TATİL Mİ? SON DAKİKA

2020 İzmir'de okullar 1 hafta tatil edildi. İzmir'de ilk, orta ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil olacak. 23 Mart'tan itibaren ise öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar. Spor müsabakalarının da Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynaması kararlaştırıldı.

FAHRETTİN ALTUN AÇIKLAMA YAPTI

Beştepe’de yapılan toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve YÖK Başkanı ile diğer bakanlar da katıldı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı ve okulların tatil edildiğini açıkladı.